Aktiivsel lapsel on ka suurem oht end vigastada.Foto: Vida Press
Lapsed
19. september 2018, 17:00

Enamik lastega seotud õnnetustest juhtub treeningutel

Gjensidige kahjustatistikast nähtub, et enamik lastega seotud õnnetustest juhtub treeningutel. Liikluses on suurim ohukoht ülekäigurajad ehk sebrad.  

Kui lastehaigla statistika kohaselt juhtub lastega enim õnnetusi kodus ning ema vahetus läheduses, siis kindlustusstatistika nende laste osas, kellel on õnnetusjuhtumi kindlustuskaitse, näitab kõige sagedama õnnetuskohana treeninguid. Kõige sagedamini vigastavad lapsed end jalgpallitrennis.

Gjensidige kahjukäsitluse osakonnajuhi Maarika Mürki sõnul tähendab kooliaasta algus lastele aktiivsemat perioodi ning vigastuste tekkimise tõenäosus kasvab. “Eks rohkem juhtub ikka lastega, kes rohkem teevad. See tähendab, et aktiivsemalt treeningutel osalevatel lastel on oht vigastada saada ka suurem. Kindlustuse kahjustatistika näitab, et lastega juhtunud kindlustushüvitiste peamine väljamakse alus on luumurrud ja tugevamad põrutused.

Panen siinkohal lastevanematele südamele, et vigastusi aitab ära hoida korralik treeningvarustus - näiteks jalgpallitrennis tuleks kasutada spetsiaalseid jalanõusid ning kaitsmeid.

Väljaspool kooli ning treeninguid on väga oluline, et laps ei kasutaks kõndimise ajal või näiteks sõidutee ületamise võimalust oodates nutitelefoni, vaid keskenduks selgelt teda ümbritsevale. Ehk siis kooli ja koju tagasi kõndides olgu lapse telefon koolikotis.”