Uudised

Lisatud parimate perearstipraksiste nimekiri. 

PEREARSTIDE SELTS: kvaliteetne arstiabi on põhiline inimõigus (8)

LISA KOMMENTAAR

haavatav grupp22. september 2018, 11:26
kui kvaliteetne arstiabi on põhiline inimõigus, miks siis seda ei anta? miks antakse ebakvaliteetset arstiabi ning haavatavatele gruppidele ei ole sageli isegi ligipääs tagatud? miks ei tee perearstid koduvisiite, kui inimese puue või haigus ei võimalda tal omal jõul visiidile koperdada ja pole ka abistavaid teenuseid?
jutuks ilus küll. haavatavate gruppide reaalsus on paraku täna veel teine.
kommunismiehitajate ulm21. september 2018, 17:41
mul pole maksumaksjana vähimatki huvi maksudega mittepanustavate tööealiste isendite raviarvete kinnimaksmiseks.
arstid maksku enda taskust,kui nii väga humaansed tahavad olla.praegu tahavad nad olla humaansed maksumaksja raha eest.
puudega inimene22. september 2018, 11:12
huvitav, mina maksan just oma makse seetõttu, et teised minusugused, kes ei oma õnne, luksust ja eelist töötada, ei peaks seetõttu neile seadusega tagatud inimõigustest ilma jääma. kuidagi pole kahju, sest ma tean kogemusest, et võimalus töötada, ise raha teenida ja üldse töövõimet omada on eelised, rämedad eelised, mis võivad kaduda silmapilguga. pole loogiline, et inimese ligipääs seetõttu halveneks.
ilmselt mõistad seda ühel päeval, kui sinuga kas õnnetus juhtub, ootamatult haigestud või piisavalt kõrgesse vanusesse jõuda.
alati võik parem olla21. september 2018, 15:10
Ja järjekorrad võiks väiksemad olla.
To alati võiks.. 21. september 2018, 16:43
Eesti arstiabi on väga tasemel, usu mind. Elades teises riigis mõistame seda paremini.
to to alati võiks...22. september 2018, 11:18
minu kogemusest on "teises riigis" palju kvaliteetsem arstiabi. siin peab ise aimama, mis sul viga on, analüüsid selle järgi laskma teha, siis neid ise tõlgendama, diagnoosi leidma (arsti tegevus piirdub mu kogemusest tavaliselt su enda leitud diagnoosi kinnitamisega) seejärel ise infot otsima, mismoodi probleemile läheneda, millist ravi rakendada, siis selle ravi hankima, ise näiteks ülikeerulise dieediplaani koostama, kui raviks on seda vaja, jne jne jne. olen endal niimoodi mitu haigust ja seisundit tuvastanud, mis kõik on ka seejärel kinnituse saanud. praegugi rakendan oma ravimatu haigusega tulemuslikult päris keerulist raviplaani. kui lõpuks sellega arsti juurde pääsesin, pidi ta nentima, et olen kõik õigesti teinud ja avaldas lausa imestust, millise pädevusega. aga mis teha - kui sa elad krdi ugandas, siis tulebki kõik ise teha ja kõike ise teada, kuna vastasel juhul sured lihtsalt maha.
"teises riigis" (ehk usas) tehti see kõik mu eest ära. lausa imestasin, et ei pidanudki arsti tema töös aitama. tundsin end lausa turvaliselt - eestis tuleb iga asi välja võidelda, aga seal jäi mulje, et arst lausa jagab oma valdkonda.
Vadis 21. september 2018, 12:24
Lihtsam ja odavam on terve olla,harimatud on haiged,alati.
to vadis22. september 2018, 11:20
selle loogika järgi peaks ma ropult terve olema. päriselu paraku nii ei käi.