Mesi on mürgine ka siis kui mesitarude ligidal,raadiuses ligemal kui 2km kasvatatakse põllukultuure,mida meil ohtralt mürgitatakse.Mürgiste taimede õietolm ja nektar on ka mürgised.
Õige mesi tahkestub väga hästi.Hästi ei tahkestu kaanestamatta raamidest vurritatud mesi(võib käärima minna) ja üle kuumutatud või kristalliseerumist takistavate ainetega segamine.Nii et puhas mesi on hästi tahke mesi.
Vedela mee korral on/jääb alati kahtlus, et on "vedeldajat" lisatud. Samas võib olla tõesti kõrgema fruktoosisisaldusega, aga see peaks siis ka teada olema. Kui kodus mesinikult ostetud (valikkorjemaalt) mesi ei tahkugi isegi pikaajalisel seismisel (ja jahedas), ei pruugi olla kvaliteetne mesi.
Kuni +40, näiteks tee sisse, kui kohe tarvitatakse.
Muidu jah hakkavad mees üle +30 kraadi pikema aja jooksul tekkima muutused, mis muudavad mee tavaliseks suhkruasendajaks ja hävitavad kasulikud omadused.
Poolas tehakse 1 kg Eesti meest 3 kg mett ja siis toodakse Eesti kauplustesse uuesti müüki. Kord vaatasin Poola mett kaupluses, loksus nagu pruun siirup.
36 kraadi ülessoojendatud ja karamell? Kuule tarkpea, enne kui midagi sellist väidad uuri milline on mesitarus olev temperatuur,kui käib tarus vilgas elutegevus. Siis peaks tarus kogu mesi puhas karamell olema
enamasti normaalne puhas mesi kristalliseerub üsna kiiresti (nädala-paarigagi), on üksikud erandid, mis sõltuvad sellest, millistelt taimedelt mee tooraine peamiselt pärit on. Absoluutne monokultuurilt korjatud mesi tuleb kasvuhoones tegutsevatelt mesilastelt, Eestis on mesi enamasti ikka segamesi ja see pigem tõstab selle kvaliteeti. Kui mesi sulatada üles, siis see enam tavaliseks tagasi ei kipu kristalliseeruma. Kuumutamisega kaob palju väärtuslikku. Nii et praegusel ajal on kristalliseerunud mesi kõige suurema tõenäosusega nö.päris mesi. Mitte ammu korjati maaletoomisel ära suur kogus ammu aegunud hiinlaste riisisiirupit(?) - miskipärast ei avalikustatud, kes oli see maaletooja. Sest tõenäoliselt oli plaan see jube ollus purki villida ning mee pähe kallilt maha müüa. Miskipärast ei ole eestlastel õigus teada, kust tuleb odavsolk, mida meie toiduainetesse segatakse (näiteks kanakondikaabe, sojajahu - kuskilt ei saa teada, kus see on toodetud, mis aastal jms.).
Eestis kasvatatud teravili on muu maailma mõistes "mahetoodang", mis sandisentidega meie põllumeestelt kokku ostetakse ja suurte tankeritega Eesti sadamatest minema viiakse. Asemele tuuakse aga teabkust ja teabmida. See kisa meie põldude kohutavast mürgitamisest on ilmselt vahendajate poolt toodetud valeinfo- kui te teaksite, millise keemia abil lõuna pool kasvatatakse, sest sealsed kahjurid on massilised ja soe kliima paneb keemiat kümnetes kordades rohkem kasutama kui meil. Saksamaa ostab meie nisu, sest sellest saab kvaliteetset pagaritoodet küpsetada. Meile aetakse mingit bluffi kogu aeg.
Ma lisaks ka, et elan suurtootja külje all ja näen ka seda kui palju põlde mürgitatakse. See pole mingi sinu väidetav nö. mahetoodang, sest mürgitamine algab juba sügisel , jätkub kevadel ja suvel ja nii neli viis korda aasta jooksul. Tundub, et oled üks nendest, kes siin ise ka blufi ajab.
Sul Jo on tuline õigus. Kuid mitte ainult mee vaid paljude toiduainete "imetoimed" on näpust välja imetud. Raamatuletid kubisevad värvilistest soperdistest a la selle ja selle raviomadused. See on puhas bluff. Mis meese puutub siis iga natukenegi koolis käinu teab, et selles on 98 prossa invertsuhkrut, üle 1 prossa vett ja ainult alla 1 prossa mineraal ja muid aktiivaineid. Mis imeravimist või imetoimest siin saab rääkida ?!
KOMMENTAARID (26)