Kaks emakat ei pruugi segada argielu, kuid võib tekitada probleeme lastesaamisel. (Foto on illustratiivne).Foto: Vida Press
Keha
1. oktoober 2018, 13:56

ÜLLATUS GÜNEKOLOOGI JUURES: naisel avastati kaks emakat ja tuppe (3)

Kui 20-aastane naine sai teada, et tal on kaks tuppe ja emakat, oli ta üllatunud. Nüüd räägib ta asjast avalikult, et naised teaksid, et selline asi on võimalik ja oma keha pole vaja häbeneda.

Seda päeva tänavu kevadel ei unusta 20-aastane Tampere naine Isabell Leikman kunagi, kirjutab Me Naiset.

Ta läks elus teist korda günekoloogi juurde, et paigaldada rasestumisvastane spiraal. Kõik oli tavapärane, günekoloog alustas oma tööd. Varsti arsti näoilme muutus. Isabell oli kindel, et arst leidis kasvaja.

Aga siis teatas arst Isabellile, et tal on kaks tuppe ja kaks emakat. Tal on ka topelt munasarjad.

Enne günekoloogi juurde minekut polnud Isabell mõelnud, et tema elundites võiks olla midagi ebanormaalset. Ka esimene günekoloog, kelle juures ta oli käinud, ei olnud seda märganud.

Isabell oli siiski tajunud, et tema tupes on vahesein, kuid ta teadis, et tuped võivad olla erisugused. Isabell rääkis sõprade, pereliikmete ja poiss-sõbraga palju kordi, mida tema erinevus tähendab, kuid peagi sai ta aru, et see ei muuda suurt midagi. Ta sai lihtsalt oma keha kohta midagi uut teada.

Kaks emakat ja tuppe ei mõjuta Isabelli argielu kuidagi, kuid toob kaasa siiski teatud eripärad. Näiteks on tal kaks menstruatsiooni, kuid õnneks on need  sünkroonis – mõlemast emakast samal ajal. Tampoone ta ei saa kasutada. Rasedust väldib ta pillidega. Spiraali talle ei soovitata, sest neid peaks panema kaks tükki – mõlemasse emakasse.

Kas topeltrõõm magamistoas?

Kas kaks tuppe toovad ka magamistuppa topeltrõõmu? Või segab vahesein seksi? Isabell ütleb et seks õnnestub normaalsel viisil ja lisab naerdes: „Kahju, et mul pole kaht G-punkti!” 

Kuid kõige olulisem asi, mida tema eripära võib mõjutada, on lastesaamine. Eripära võib tähendada lastetust. Aga see pole tal praegu veel päevakorras. Kuid ta teab, et asja peab arutama arstidega.

Kuna tema diagnoos on haruldane, on raske leida selle kohta infot ja tuge. Sellepärast on ta loonud kinnise Facebooki-grupi, kus on juba üle 100 000 liikme. Ta peab ka blogi.