Foto: Õhtuleht / kohtutoimik
Krimi
3. oktoober 2018, 19:03

GALERII | OHTLIK HOBI: noormees kogus sõjamoona Tallinna suurmaja korterisse (54)

Relvahuviline noormees tassis vanemate korterisse ja suvilasse terve hunniku vanu lõhkekehi ja relvaosi ning kauples nendega ka internetis. Tagantjärele selgus, et paljud esemed polnudki nii ohutud, kui pealtnäha paistis. 12. august 2017. Tallinna lennujaama tolliterminalis veab konveierilint postipakke teokäigul läbi röntgeniaparaadi. On pärastlõunane aeg ja tollitöötaja põrnitseb rutiinsest tööst veidi tülpinud pilgul ekraani – ühel hetkel aga märkab tema kogenud silm lõhkekeha siluetti! Ta peatab konveieri, tõstab pealtnäha süütu välimusega pappkasti lindilt maha ja loeb etiketti: keegi Dmitri Tallinnast on Roomas elavale Stefanole paki saatnud. Tolliametnik võtab noa ja lõikab kasti ümbritseva teibi katki. Kokku käkerdatud vene- ja saksakeelsete ajalehtede ning mullikile vahelt ilmub nähtavale lõhkekeha kest.

Relvahuviline noormees tassis vanemate korterisse ja suvilasse terve hunniku vanu lõhkekehi ja relvaosi ning kauples nendega ka internetis. Tagantjärele selgus, et paljud esemed polnudki nii ohutud, kui pealtnäha paistis.

12. august 2017. Tallinna lennujaama tolliterminalis veab konveierilint postipakke teokäigul läbi röntgeniaparaadi. On pärastlõunane aeg ja tollitöötaja põrnitseb rutiinsest tööst veidi tülpinud pilgul ekraani – ühel hetkel aga märkab tema kogenud silm lõhkekeha siluetti! Ta peatab konveieri, tõstab pealtnäha süütu välimusega pappkasti lindilt maha ja loeb etiketti: keegi Dmitri Tallinnast on Roomas elavale Stefanole paki saatnud. Tolliametnik võtab noa ja lõikab kasti ümbritseva teibi katki. Kokku käkerdatud vene- ja saksakeelsete ajalehtede ning mullikile vahelt ilmub nähtavale lõhkekeha kest.

Edasi lugemiseks: