Minudoc.ee platvormi kaudu on arstid kättesaadavad iga päev kuni kella 22ni, ka nädalavahetusel.Foto: Minudoc
Uudised
2. oktoober 2018, 15:54

VIRTUAALSELT ARSTI JUURDE: tegevust alustas videokonsultatsiooniplatvorm (8)

Täna avati Eestis uus telemeditsiiniportaal Minudoc.ee, kus arstiga saab  konsulteerida videopildi kaudu.

Praegu saab Minudoc keskkonnas broneerida aegu perearstide, pereõdede, psühholoogide, füsioterapeutide ja toitumisnõustajate juurde.  Platvormiga on liitunud 25 tervishoiutöötajat, kuid lähiajal on lisandumas veel  eriarste ja koostööpartnerid. 

Alustades videokõnet, annab patsient nõusoleku arstile tutvuda ka tema digilooga, mistõttu saab arst aidata patsienti paremini lähtuvalt tema varasemast haigusloost ning vajadusel kirjutada välja ka digiretsepti või saatekirja eriarstile.

Minudoc.ee platvormi kaudu on arstid kättesaadavad iga päev kuni kella 22ni, ka nädalavahetusel.

Arstiabi ei sõltu asukohast

Minudoc.ee turule toonud Sentab Estonia OÜ tegevjuhi Tarmo Pihli sõnul on uue teenuse eesmärk võimaldada inimestel kiiret ja kvaliteetset arstiabi just sellel ajal, mil see neile kõige paremini sobib: “Inimene saab n-ö minna arsti vastuvõtule täpselt seal, kus ta parasjagu on ja ei pea väiksemate murede lahendamiseks kulutama aega mitme koha vahel sõitmisele. Samuti võtsime eesmärgiks arstiabi kättesaadavuse parandamise. On üldteada, et paljudel juhtudel vajavad inimesed arsti konsultatsioone töövälistel aegadel ja nädalavahetuseti. Seetõttu on EMO arstid tihtipeale ülekoormatud probleemidega, mida saaks lahendada perearst läbi videokonsultatsiooni,” lausus Pihl.

Terviseagentuur OÜ tegevjuhi ja perearsti dr Madis Tiigi sõnul on maailmas virtuaalsed kliinikud väga levinud kanal „Tänu Minudoc.ee-le ei sõltu arstiabi enam asukohast. Näiteks perearstide töö on pikaajalises plaanis paljuski profülaktiline, mitte kogu aeg kiireloomuliste probleemide lahendamine, mistõttu saab suurt osa visiitidest ka virtuaalselt lahendada. Läbi virtuaalse visiidi säilib sama kvaliteetne arstiabi, kuna arst pakub ikka samaväärset konsultatsiooni ning saab ligi samadele dokumentidele, lihtsalt suhtluskanal on virtuaalne."