35-aastane naine väitis politseile, et ta läks kallale 3-aastasele poisile, sest too oli tema poega kogu aeg kiusanud. (Foto on illustratiivne)Foto: Vida Press
Lapsed
3. oktoober 2018, 16:23

Soomes langes 3-aastane poiss rünnaku ohvriks. Teise lapse ema läks talle käsipidi kallale (19)

Soomes sattus 3-aastane poiss lasteaias harvaesineva kuriteo ohviks. Teise poisi ema, kes oli oma lapsele järgi tulnud, karjus ta peale, tõukas maha ja raputas tugevasti.

Ohvriks langenud  3-aastane poiss ei saanud füüsilisi vigastusi, kuid 35-aastasele naisele, kes teda ründas, tõi see kohtutee. Naisele määrati karistus lapse väärkohtlemise eest, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kuritegu juhtus Jyväskyläs möödunud talvel. Lapsed mängisid lasteaia hoovis ja lasid liumäest alla. Pärastlõunal oma lapsele järgi tulnud naine rääkis enne üllatavat rünnakut lasteaiaõpetajatega päevasündmustest. Õpetaja sõnul puristas ohvriks langenud poiss oma suud selle naise poja suu lähedal nii, et sülge pritsis välja.

Kui naine märkas seda, jooksis ta kohale ja tõukas poisi maha. Õpetaja sõnul ta ka raputas last tugevasti. Poiss puhkes nutma.

Õpetaja jooksis naise juurde ja palus tal kohe lõpetada. Ka teised töötajad hüüdsid naisele, et ta laseks lapse kohe lahti. Seejärel haaras naine sülle oma poja. Ka lahkudes karjus ta nii poisi kui lasteaiaõpetajate peale.

"Naine võttis poisil õlgadest kinni, tõukas ta selili ja läks ise tema peale," kirjeldas üks tunnistaja rünnakut.

Rünnaku ohviks langenud poisi isa tuli lapsele hiljem järgi ja kuulis, et kellegi ema oli lükanud pikali või tõuganud tema last.

"Ma ei tajunud kohe asja tõsidust," ütles isa, kes arvas, et ehk tema poeg tegi midagi valesti, et see naine teda ründas. "Hiljem, kui arutasime asja naisega, saime aru,et see pole mingi pisiasi." Pere pöördus politseisse.


Eriarvamused kiusamise kohta

Ründaja ütles politseile, et tema poega oli lasteaias kiusatud kogu sügise. Üks kiusajatest olnud just see poiss, kellele ta kallale läks. Naine oli pettunud, et lasteaed ei sekkunud asjasse, kuigi teadis kiusamisest. Ema sõnul olid teised lapsed muu hulgas visanud tema poega mänguautoga ja rebinud tema nagis rippuvaid riideid.  Ema väitis, et poeg nägi juhtunust juba painajaid ja õhtud möödusid selgitades poisile  "ema, miks nad teevad minuga nii".

Naine väitis, et on teinud kõik, et kiusamine lõppeks, kuid lasteaiatöötajad pole tema arvates suutelised teda aitama. Töötajad vaid viitavat sellele, et neid on vähe ja et nad ei suuda kõiki lapsi pidevalt jälgida. Rünnaku käivitas ema sõnul see, et talle tundus, et teine poiss tahab tema poega kelguga lüüa.

Naine ütles, et tal tekkis mingi hirmureaktsioon, et lasteaed ei tee kõike, et tema poega kaitsta. Ta ei mäleta päris täpselt kõike, mida ta tegi, kuid mainis, et ehmus ka ise oma käitumisest.

Kohus määras trahvi ja kahjutasu

"Kui see on mingi kuritegu, siis olen süüdi. Kuid teine laps on minu last väärkohelnud palju kordi," rääkis ta. Ta palus politseil uurida, miks lasteaed on lasknud sellel juhtuda. Lasteaed arvab, et naisel on pisut vale pilt sellest, mis lasteaias on toimunud.

"Kõikidel selles vanuses lastel tuleb ette riidusid ja kaklemist, kuid käitumist õpitakse ja harjutatakse koos mängides," öeldi lasteaiast. 
Naisele määrati 20 päevapalga suurune trahv. Ta peab maksma ohvile ka kahjutasu ja kohtululud.  Kokku läks kuritegu naisele maksma 800 eurot.

Süüdistaja nõudis naisele isegi 30-40 päevapalga suurust trahvi.

Naise kaebused lasteaia kohta pole teadaolevalt kinnitust leidnud.