Hea nõu

GRIPP VÕI KÜLMETUSHAIGUS? Arst: gripp kulgeb agressiivsemalt (4)

LISA KOMMENTAAR

Valdek Kukeke20. veebruar 2020, 14:22
Kas sellele väitele, "et vaktsineerimine on kõige tõhusam viis kaitsta ennast gripi vastu" on olemas mingigi teadustöö või midagi millel see väide tugineb? Või on tegu arsti isikliku arvamuse või hoopis usuga? Segadust tekitab see väide järgmisel põhjusel. Meie ja ka mujal maailma meedias on mitmed korrad kirjutatud, et gripivaktsiini efektiivsus on 10 või 20%. See ei ole ju efektiivne või? Isegi kuulus poliitik Gorobeinik ütles, et tema gripivaktsiini ei tee, sest selle tõhusus on olematu. Kuidas siis sellega tegelikult on? Kust kohast infot ammutada ja keda usaldada?
on22. veebruar 2020, 22:27
parim vaktsiin kui taskus küüslaguküüs kogu aeg, need süstitavad vaktsiinid on eelmise tüve põhjal tehtud ja kui tuleb sulle eelmine tüvebatsill külge, siis on kasu aga enamasti seda ei juhtu ja vaktsineerimine on lihtsalt enda kindluse mõttes, et ma ei haigestu, samas ära ei hoia ükski vaktsiin, sest polegi kindlaks tehtud, et nt. see vaktsiin hoidis ära selle batsilli- ei näe meie ega ka arst ei seda ega teist batsilli- kõik on suur bluff peale vaktsiinist saadud tulu ravimitegijale, mis on otseselt rahas määratav, nii on.ps. hoidke jalad soojad ja kui tunnete nohu tulekut, jalad kuumaveekau
....20. veebruar 2020, 11:50
... milleks külvata jälle mingit paanikat? Vaktsiin nagunii ei kaitse kedagi - see on puhas äri. Immuunpuudulikkusega põdurad ja rasked haiged võivad tüsistustesse surra, nii on!
Pensionär20. veebruar 2020, 09:55
Lasksin ennast sügisel gripi vastu vaktsineerida. kuid ikkagi haigestusin-kuigi kergemalt. Köha, nohu, külmavärinad ja lihasvalu. Palavikku ei olnud, õnneks möödus nädalaga.