Kui sinus on palju sisemist viha, lahutab viha hästi kehaline koormus. Jookse, uju, tantsi!Foto: Vida Press
Meeled
25. oktoober 2018, 09:42

KÕIK ON NII NÕMEDAD! 4 head nippi, kuidas talitseda oma viha

Ülemus on nõme, abikaasa vingub, lapsed ei kuula sõna. Teeb ju viha! Kui tunned, et vihahood hakkavad su elus liiga suurt rolli mängima, pead leidma viisi, kuidas tasakaalu tagasi meelitada.

Portaal Kodus.ee pakub selleks väga häid nippe.

  • Mõtle olukordadest, kui viimati ärritusid, ja sellele, mis juhtus pärast vihapurset. Meenuta näiteks riidu abikaasaga ja selle tagajärge: kuu aega vaikimist! Mis tunne sul sel ajal oli? Kas tundsid end süüdi? Kuidas see mõjus teistele kodakondsetele? Kirjuta kõik tunded üles – need halvad mälestused võivad sul teinekord aidata end vaos hoida.
  • Kujutle, et teed vihahoost ja oma reaktsioonist sellele filmi. Siis keri lint vaimusilmas tagasi ja kujuta ette samasugust olukorda, ainult et nüüd suudad rahu säilitada. Proovi mõelda järgmise raevuhoo peale, millel on sedakorda ilusam algus ja veel parem lõpp.
  • Mõtted kerivad peas aina ühe ja sama asja ümber? Räägi ärevust tekitavast olukorrast sõbraga, kes ei ole asjaga seotud – nii saad probleemi rahulikult läbi arutada ja loodetavasti olukorda uues valguses näha.
  • Raevuhood võivad olla põhjustatud sisemisest vihast. Sellise viha lahutamiseks on parim moodus kehaline koormus. Harrasta iga päev mingit meeldivat sportlikku tegevust: jookse, tee kiirkõndi, uju, käi joogas, tantsi...