4 olulisemat toidutrendi, mis on jõudnud ka Eestisse
Rakvere brändijuht Triin Lõokene räägib olulisematest toidutrendidest, mis on jõudnud ka Eestisse.
1. Tervislikkus
Inimesed on aina teadlikumad tervisest ja soovivad, et ka valmistoit toetaks nende elustiili ja toiduvalikuid. Paljudele tähendab see ennekõike seda, et toidus ei tohi olla kunstlikke lisaaineid, säilitusaineid, samuti peab see sisaldama võimalikult vähe soola. Tööstused peavad üha rohkem mõtlema ka sellele, kuidas anda tootele rohkem terviseväärtust erinevate lisanditega nagu näiteks köögiviljad ja seemned.
2. Vähese vaevaga valmivad road
Inimesed väärtustavad üha enam aega pere ja sõprade seltsis ega soovi pärast pikka tööpäeva toiduvalmistamisele kulutada rohkem kui pool tundi.
Üha kiirem elutempo paneb inimesed otsima kiirelt valmivaid, ent tervislikke toidukordi.
3. Maailma maitsed koduköögis
Eestimaalaste suurenev reisikirg viib reisisellid eri maade kööke ja uusi maitseid avastama, mida jäädakse tihti ka koju naastes igatsema. Tarbijad on muutunud teadlikumaks ka erilisemate maitsekombinatsioonide osas, on valmis avastama ja katsetama ning soovivad tuua vaheldust traditsioonilistele lemmikutele.
4. Ökoloogilise jalajälje vähendamine
Inimesed valutavad üha enam südant toidujäätmete tekkimise pärast ja sellega seisavad silmitsi just väikesed leibkonnad. Nad soetavad toiduvalmistamiseks aineid, mis neil ära ei kulu, või valmib liialt suur kogus toitu, mis jääb paratamatult järgi. Tootjate ülesanne on luua mugavalt pakendatud terviklikke õhtusööke ühe- või kaheliikmelistele perekondadele. See võimaldab lihtsa vaevaga valmistada õhtusöök, mis saab kindlasti otsa.
Kommentaarid (0)