Inimesed väärtustavad üha enam aega pere ja sõprade seltsis ega soovi pärast pikka tööpäeva kulutada palju aega köögis. Foto: Vida Press
Toiduuudised
30. oktoober 2018, 11:34

4 olulisemat toidutrendi, mis on jõudnud ka Eestisse

Inimesed hindavad toiduvalmistamisel aina enam tervislikkust ja et see ei võtaks liiga palju aega. 

Rakvere brändijuht Triin Lõokene räägib olulisematest toidutrendidest, mis on jõudnud ka Eestisse.

1. Tervislikkus

Inimesed on aina teadlikumad tervisest ja soovivad, et ka valmistoit toetaks nende elustiili ja toiduvalikuid. Paljudele tähendab see ennekõike seda, et toidus ei tohi olla kunstlikke lisaaineid, säilitusaineid, samuti peab see sisaldama võimalikult vähe soola. Tööstused peavad üha rohkem mõtlema ka sellele, kuidas anda tootele rohkem terviseväärtust erinevate lisanditega nagu näiteks köögiviljad ja seemned.

2. Vähese vaevaga valmivad road

Inimesed väärtustavad üha enam aega pere ja sõprade seltsis ega soovi pärast pikka tööpäeva toiduvalmistamisele kulutada rohkem kui pool tundi.

Üha kiirem elutempo paneb inimesed otsima kiirelt valmivaid, ent tervislikke toidukordi.

3. Maailma maitsed koduköögis

Eestimaalaste suurenev reisikirg viib reisisellid eri maade kööke ja uusi maitseid avastama, mida jäädakse tihti ka koju naastes igatsema. Tarbijad on muutunud teadlikumaks ka erilisemate maitsekombinatsioonide osas, on valmis avastama ja katsetama ning soovivad tuua vaheldust traditsioonilistele lemmikutele.

4. Ökoloogilise jalajälje vähendamine

Inimesed valutavad üha enam südant toidujäätmete tekkimise pärast ja sellega seisavad silmitsi just väikesed leibkonnad. Nad soetavad toiduvalmistamiseks aineid, mis neil ära ei kulu, või valmib liialt suur kogus toitu, mis jääb paratamatult järgi. Tootjate ülesanne on luua mugavalt pakendatud terviklikke õhtusööke ühe- või kaheliikmelistele perekondadele. See võimaldab lihtsa vaevaga valmistada õhtusöök, mis saab kindlasti otsa.