Uudised

Perearstide selts: tervisemure korral helista kõigepealt perearstikeskusesse (8)

LISA KOMMENTAAR

4. november 2018, 22:40
Probleem lihtne - kui häda (ja ma ei pea silmas nohu) juhtub, pole võimalik lihtsalt perearsti juurde pääseda. Perearst ei tööta ju 24/7, täiesti arusaadavalt. Lahendus - miks ei võiks olla kasvõi emode kõrval 24/7 avatud nö perearstikeskust. Ärgu seal olgu mingit oma nimistuga perearsti. Olgu seal perearsti/üldarsti pädevusega arstid, kes graafiku alusel tööl. Las see teenus olla tasuline. Kui ikka häda käes, siis pöördud sinna ja maksad. Erinevalt perearstide kasutust infotelefonist saad sealt vajadusel retsepti ja saadki reede õhtul või laupäeva hommikul kohe vajaliku raviga alustada.
tiuks4. november 2018, 21:55
Just nimelt kui peetakse vajalikuks mingeid analüüse teha, aga tavaliselt ei tehta vaid soovitatakse osta käsimüügist ravimeid, võimelda ja kui 3 nädalaga üle ei lähe räägime uuesti...ja nii need kroonilised haigused tasapisi ligi hiilivadki. Minu ja minu tuttavate kogemused EMO-s on väga head ja suhtumine on olnud tõsiseltvõetav. Enamus inimesi ei pöördu EMO-sse niisama, aga miskipärast haigused lähevad ägedaks või juhtuvad õnnetusedki ikka reede õhtupoolikul või nädalavahetusel...Hirm, et esmaspäeval ei saagi tööle on suur ja praegusel ajal haiguslehte ei võta ka keegi naljapärast.
on3. november 2018, 21:14
sel keskusel mingi number ka ikka või niisama tühijutt, kuhu pean helistama, kahel päeval nädalas on arst kohal 2 tundi ja ette peab kirja panema 8+ päeva, mida ma sellel ajal teen kui ...muidugi tean arsti kes kahe nädalaga ajas mehe kasti, mehel oli kopsus vesi aga arst sõimas teda simulandiks, nii on.
ei taha valuvaigisteid, tahan teada mis mul viga on ja selle veaga tuleks midagi ette võtta3. november 2018, 08:59
vähk.3. november 2018, 08:59
Ei usalda perearste,kes ei tunne inimese anatoomiat.Isiklikult minul avastati EMOS just agressiivne lümfoom,kuigi olin perearstile kurtnud neli kuud oma terviseprobleemi.Perearstil kõik vereanalüüsid tehtud ja näidud korras,kuidas saab nii olla.EMOS tehti vereproovid ja põletikunäitaja ikka väga kõrge,sellest algas kiire keemiaravi,rakusiirdamised jne.Tänu EMOLE sain õige diagnoosi erialaarstidelt.See kommentaar ei puuduta kindlasti kõiki EESTI perearste,aga kahjuks on oma erialas ebapädevaid arste ikkagi palju.
helistasin , sain ka valuvaigistid peale ja .... kui need läbi - SEISAN sama mure ees. EI taha val3. november 2018, 08:58
Raivo3. november 2018, 00:47
Ei maksa Jollerit kah liiga tõsiselt võtta, raha eest käib temagi tööl, mitte missioonitundest.
Elukutseline Setu2. november 2018, 18:36
Ja kui minu perearst ei asu oma äriga üheski perearstikeskuses ning viibib pidevalt Soomes, kuhu ma siis helistan? Politseisse või?
Leevike 352. november 2018, 17:58
Helistada võib aga kas keegi vastu ka võtab, on ise küsimus.
mina ei saa tundide viisi liinile-olen mõelnud, mida tõelise kiire murega teevad beebide emad..2. november 2018, 17:09
Ärge ajage naerma2. november 2018, 15:39
Ärge ajage naerma, 120 000 inimest on ravikindlustamata- kuhu nemad helistavad? Jõuluvanale?