Foto: Teet Malsroos
Galeriid
5. november 2018, 18:12

GALERII | Vähihaiged lapsed said uue värvikireva mängutoa

Täna avati Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonnas värvikirev Mesikäpa mängutuba. Esimesed väiksed patsiendid tulid mängima kohe, kui tuba oli pidulikult avatud. 

 "Ükski laps ei taha haiglas olla," rääkis avamisel Märt Avandi, kes on Vähihaigete Laste Liidu juhatuse liige. "Mäng on väikese inimese töö, seega tundus ainuõige otsus rajada meie haiglatesse hästi läbimõeldud, aktiivset tegevust pakkuvad ja värvilised mänguruumid, millest lapsed seni puudust tundsid.”

Pahaloomuliste haigustega lapsed vajavad sageli ravi haiglas. Mõnikord lühemalt, mõnikord pikemalt. "Haiglas viibimine on alati seotud ebameeldivate protseduuride, ravi ja uuringutega,” ütles onkoloogia-hematoloogia osakonna juhataja Kadri Saks. 

Kõige selle ebameeldiva juures on väike boonus vahva mängumaa, mis asendab patsientidele kodude mängutube ja -väljakuid. "Meil nüüd rõõmus mängumaa, mis on mõeldud üksnes mängimiseks ja haiguse ning ravi unustamiseks,” rõõmustas Saks. 

Mängutuba valmis tänu Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu ja Kalevi kommivabriku koostöös läbiviidud heategevuskampaaniale. Mesikäpa heategevuskampaaniaga  "Ole käpp" koguti heade inimeste abil vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot, millega ehitati ja sisustati kaks mängutuba: üks Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaosakonnas, mis avati eelmisel kevadel ja teine Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogiaosakonnas, mis avati  täna.

Mängutoa sisekujunduse tegid heategevuslikus korras agentuur Kontuur Leo Burnett ja sisearhitekt Tarmo Piirmets