Foto: Pixabay
Uudised
13. november 2018, 20:33

ETIKETIREEGLEID MEHELE: kuidas käituda massaažisalongis? (1)

Oled kontoritoolil konutamisest üle kere kange, trennis keha kõikvõimalikud lihased ja sooned veidi liigselt pingesse ajanud või tahaksid lihtsalt üht mõnusat lõõgastavat tunnikest. Pöördud massaažikabinetti meeldivaks pingeidmaandavaks mudimiseks. Aga eriti just esimesel korral võib tekkida mitmeid käitumise ja etiketi alaseid küsimusi. Kui paljaks peaks end võtma? Mis siis, kui lõõgastumise käigus kogemata kõhutuul välja lipsab? Art of Manliness on pannud kirja, mida mees massööri juures käitumisest võiks teada.    

1. Käi eelnevalt duši all

Kui sa ise oleksid massöör, siis kas sulle meeldiks puudutada kedagi, kes tuleb otse trennist või on aiatöödest rohu ja mullaga koos? Saabu salongi puhta ja värskena. Kuna massaaž võib hõlmata ka käe- ja jalalabasid, siis lõika kindlasti oma küünised maha.

2. Saabu varakult

Enne mudimise alustamist võib juhtuda, et pead kuhugi alla kirjutama. Kindlasti tuleb sul selgitada, millist massaaži ootad ja vastata terviseteemalistele küsimustele. Kui saabud kella peale, siis jääb reaalset mudimise aega vähemaks.

3. Lülita telefon välja

Pidev helisemine, piiksumine või isegi vibreerimine on massööri jaoks häiriv – ja kahtlemata ei lase see ka sul endal lõõgastuda.

4. Riietu lahti vastavalt oma mugavustasemele

Umbes nii massöör sulle enne seanssi ütleb. Sa pole pervert, kui end paljaks võtad ega ka liighäbelik, kui aluspüksid jalga jätad. Üldiselt on massööril siiski lihtsam töötada, kui ees pole segavaid riideid. Vastavad piirkonnad kaetakse linaga. Mõtle sellele, et massöör näeb paljaid kehi iga päev ja sinu kannikad pole tema jaoks mingi eriline vaatepilt.

5. Suhtle

Kui on ebamugav, siis ütle seda kindlasti massöörile. Kui sa näiteks kardad talla alt kõdi, siis ütle seda samuti aegsasti.

Tagasiside andmine on okei, niisama võib ka massööriga jutustada, aga see pole kohustuslik.

6. Kuidas on lood kehafunktsioonidega?

Pole üldse ebatavaline, et eriliselt lõõgastunud keha väljastab tagantpoolt käraka halvalõhnalist gaasi. Piinlik küll, aga seda juhtub ja massöör oskab seda reeglina eirata. Kui sa aga pelgad, et gaase võib pisikesse ruumi veelgi tulla, siis palu teha paus ja külasta vetsu. Nii saab ühtlasi ka tuba tuulutust.

Aga mis siis, kui massaaži ajal tekib erektsioon?

Ka see pole midagi ebatavalist ja häbenemisväärset (kuigi ebamugavust tunned ikka). Massöör oskab sedagi ignoreerida.

7. Ära küsi seksuaalseid teeneid

Ega tee isegi mingeid „õnneliku lõpu“ teemalisi nalju. See on lihtsalt nõme. Parimal juhul solvad sa massööri, halvimal juhul visatakse sind välja ja igati õigustatult.

8. Jäta jootraha

On viisakas ja kena, kui teenindaja saab hea töö eest natuke lisatasu.