Hea nõu

KAS SUL ON JUBA KOER? Nii mõjutab koer südametervist ja isegi eluiga (10)

LISA KOMMENTAAR

auh30. aprill 2021, 21:43
Mu isal oli õlgades radikuliit ja stenokardia, väike valge bolonkanässu lebas tal pidevalt rinnal või õlgadel, öösiti magas padja taga, vist valvas unenägusid -- nii hoidis ja arstis oma peremeest!
Grete30. aprill 2021, 18:04
Koer ei pikenda mingit eluiga.Käin jalutamas ja jooksmas iga päev,milleks mulle koera vaja.Tahan kuskile reisile minna,kuhu ma siis koera panen? Lähen paariks päevaks sõbranna poole,mus ma selle koeraga peale hakkan? Selline lilleladte jura.
Head sõbrad on lemmikloomad!30. aprill 2021, 13:38
Lemmikloom tõstab inimese toonust, lisab energiat. Koertega peab muidugi õues jalutamas käima, aga see on ka inimesel hea, sest muidu mõni ei viitsiks õue minna. Kassid on alati agarad kõike nii-öelda koos tegema > näiteks: õmblen midagi, kass istub juures ja vaatab hoolega (aitab ju!). Ja kui lemmiklooma silitada, siis on lemmikul hea tunne ja inimesel ka. Kõik, kellel on lemmikud, teavad, kuidas lemmik sind vajab ning vastupidi samuti.
Eela30. aprill 2021, 13:14
Artikklis jäetakse märkimata tōsiasi, et koera vōid vōtta, aga teda tuleb ka armastada ja tegeleda päevast päeva. Paljud omanikud vōtavad lemmiku kuid kui kutsikaiga möödas, siis käiakse korra 10 min väljas ja kogu lugu, ülejäänud aja peab loom ise hakkama saama. Pidevalt vaieldakse, kes väljas käib jne. Kurb, aga on päris palju selliseid loomaomanike.
palve30. aprill 2021, 12:35
Ärge agiteerige koera võtma. Linnas see pidev töö temaga mitu korda päevas õues käia, olenemata ilmast, endatervisest, plaanidest. Koer vajab ka vabalt jooksmist, tuhnimist. Mõni ei talu toas üksiolekut, lisaks emaste jooksuajad, mis panevad lemmikud jaburalt käituma. Meile tuli esimene koerake, kui olin 30 a. Et lastele jne. ta elas 16a. Kes temaga iga päev 3X õues käis? Ikka mina. Siis tuli emane Aadu, kellevõttis emakavähk. Nüüd on 10 aastat mul koerake Miku, aga lapsed kodunt välja lennanud, olen üksi, on spinaalstenoos, valu, ei suuda ringi joosta. Palka või koerajalutaja. Enam ei jaksa.
on30. aprill 2021, 13:52
3 koera tagasi, see 4. nagu ajaarvamisest mäletan, olnud kiire jooksja ja noorim poeg sellega koos jooksiski, kuigi koju jõudes oli päris läbi.Taastus üsna ruttu ja õhtul ma käisin temaga metsas, kõikidega olen metsas käinud ja need 4 ongi maetud omal maal...inimene on karjaloom samuti ja ei talu üksindust, peab ikka teine kõrval olema- kui naine sust aru ei saa, siis koer ikka...niisugust nagu 3-s oli ei tule vist enam eluajal- igal koeral on ka oma iseloom aga too murdis kitse ka maha- kaitseb igaühe eest oma territooriumi...nüüd mitu aastat peale kaitsjat on kitsed tulbid igal kevadel hävit
Mau30. aprill 2021, 10:11
Kahjuks minul puuduvad tingimused koera pidamiseks, eelkõige liikumise pärast, aga koer vajab palju liikumist. Võtsin toreda kassipoja, kes sai aprillis 7 aastaseks ja temas olen leidnud endale toreda sõbra. Väga sõnakuulelik, istub, lamab ja annab käpppa...muidugi, kui mul maiuspala näpuvahel :))) Üksikul inimesel peaks kindlasti olema elusolend kaaslaseks, olgu kasvõi rott või kilpkonn. Olen elu jooksul märganud, et paljude loomadega on võimalik luua soe ja huvitav suhe. Sõltub inimesest, kuidas looma kohtleb. Kunagi, nooremas eas oli mul tubli roti-härra, kellega tegin jalutuskäike ;D
KOERAD TUNNEVAD KA MEESTEL ,,,SELLE HULLU EESNÄÄRME HAIGUSE ÄRA,16. oktoober 2019, 11:01
JA KUI HEAD PILTI VAADATA ,,KUIDAS OMA PEREMEEST HOITAKSE ;;
rikka ja väga rikka16. oktoober 2019, 09:20
inimese lõbu, aga vahel on ka vaesusest kasu. ongi vähem orjamist .
mina sain oma koera16. oktoober 2019, 08:40
pärast küll pidevalt kreepsu, aga ikka oli kallis.