WC-s peaks suurpuhastuse tegema iga nädal. Foto: Vida Press
Keha
19. oktoober 2019, 15:00

Kui sageli peab puhastama WCd, külmkappi ja teisi olulisi kohti, et bakterid ei rikuks tervist? (13)

Uuringud on näidanud, et 20% täiskasvanutest peseb voodilinu kord poole aasta jooksul. See võib šokeerida, kuid selleks ajaks on need paksult täis tervist kahjustavaid mikroobe.

WCs pesitseb uskumatu kogus baktereid! Seepärast peaksid tualetipoti ümbrust puhastama iga päev, kogu ruumi suurpuhastuse ette võtma kord nädalas.

Voodilinad koguvad endasse igal õhtul miljoneid surnud naharakke, mis on meelepärane tolmulestadele. Pese voodilinu vähemalt üle kahe nädala.

Madratsid on tolmulestadele ja bakteritele väga hea kasvulava. Ükskõik, kui hea kvaliteediga madrats sul poleks, ei tohiks sellel magada kauem kui üheksa aastat.

Külmkapp. Kui tahad terve olla, hoia kuumtöötlemata toidud õhukindlalt pakituna ning viska minema kõik, mille säilivustähtaeg on möödunud. Salmonellabakteritega saastumisest hoidumiseks pese külmikut põhjalikult iga kolme kuni kuue kuu tagant.

Mobiiltelefonidel on erinevate uuringute järgi kümme korda rohkem baktereid kui tualetipotil. Puhasta mobiili antibakteriaalsete vahenditega pidevalt.

Rinnahoidjaid peaks pesema iga kolme-nelja päeva tagant.

Kööginuustikud vajavad kord nädalas pesemist. Võid need pista nõudepesumasinasse 60 kraadise pesutsükliga või osta lihtsalt uue nuustiku.

Hambaharjal on rohkem kui kümme miljonit bakterit. Et need ei hakkaks tervist kahjustama, vaheta seda vähemalt iga kolme kuu tagant ja loputa korralikult pärast iga kasutamist.

Allikas: Mirror