Lapsed

PROFESSOR VILJATUSEST: suurim risk on titetegemise edasilükkamine (7)

LISA KOMMENTAAR

to meestearsti puudus22. november 2018, 11:06
Majansuslikult võttes. Globaalsemalt seisukohalt pole see nii tähtis. probleem Sest kui oma isiklikul mehel esineb tervisehäireid, siis aitab hädast välja lahke naabrimees. Või veel mõni. Ja tervishoiule ei lähe see midagi maksma.
Mida arvab sellest võrdõigusvolinik?22. november 2018, 11:01
günekoloogiakabinet on igas polikliinikus, mõnes maakonnas seega lausa mitu. Kärekorrad seega lühikesed. Vastuvõtule saatekirja pole vaja. Meestarstid on vaid Tartus ning Tallinnas. Kustkohast nad vahetevahel ka mujal mõnedes suurtes linnades vastu võtmas käivad. Saatekirjata neilevastuvõtule ei pääse ning uuringud on hirmkallid.
??22. november 2018, 10:56
Aga kuidas jääb siis õpingutega, eneseotsingute ning eneseteostusega. Karjääriredeliga? Mida meil ju nii väga reklaamitakse.
Viljakas21. november 2018, 14:07
Kulukas ühiskonnale? Sellega ma nõus ei ole. Kulukas on ta samamoodi kuni 35-stele. Mõne korra võiks ikka saada teha ka riigi kulul. Ühele inimesele on ta võrreldamatult kulukam. Ja ikkagi, üle 40-si patsiente tuleks vähe. Neil ongi olnud mingi probleem varem. Need pole laisad inimesed, vaid neil ongi vaja seda tuge. Vt palun ka lähteteksti...
naistearst.ee21. november 2018, 10:27
Varem oli see aeg naise 35 aastani, 36st algab keskiga, vaid tänu Eesti Naistearstide Seltsi pingutustele on nüüd 40 k.a. Viljakus hakkab langema 30, 35 oluliselt ja 40 on isegi IVF väga vähe efektiine ja kulukas ühiskonnale. Küll aga omal soovil ise tasudes lubab seadus 41-50. Kunstliku viljastamise ja embrüokaitse seadus on Eestis kehtiv
Viljakas21. november 2018, 10:16
Arusaamatu, miks on viljatusravi toetuse piiriks 40 aastat. Aga kui naisel polnudki reaalselt võimalik varem last saada: polnud meest või viljatus avastati hiljem? Või kui kõhukelmepõletik ja viljatus põhjustati meditsiini enda poolt räpaka ussijätke eemaldamise tagajärjel? Piir peaks olema ikka menopausi tekkimiseni!
Galina Litter naistearst.ee21. november 2018, 09:43
Tunnustus professor Salumetsale teadusliku töö ja rahvusvahelise konverentsi korraldamise eest Tartus. Naistearstina on minu suurim tähelepanu ja pühendumus viljatu paarisuhte uuringud. Soovitame endiselt planeerida rasedused varem ja alustada uuringuid varem.