Lapsed

Küpses eas sünnitajaid tuleb aastatega üha juurde, aga emaks saamist ei saa siiski lõpmatuseni edasi lükata

Naistearst: seda, et naised hakkavad 70aastaselt sünnitama, ei juhtu kunagi (15)

LISA KOMMENTAAR

vana ja tark3. detsember 2018, 13:04
...no loodame, milleks?!
Nipi 3. detsember 2018, 06:43
Olen oma vanemate ainuke laps. Ema sünnitas kui oli 37, isa oli siis 39. Enne minu sündinud olid vanemad abielus olnud 9 aastat, lihtsalt nautisid koos olemist ja ei kiirustanud lapsega. Mu vanematel oli minu jaoks alati aega, minuga tegeldi ja mind arendati tohutult palju. Ei ütleks, et vanematel energist polnud minuga tegeleda. Minu vanemad on alati olnud oma east nooruslikumad. Nii sisemiselt kui välimiselt, vähemalt 10 aastat nooremad. Minu teooria selle kohta on, et väikesed lapsed hoiavad nooremana. Minu sõbrad ei saanud nii palju tähelepanu, võimalusi oma vanematelt kui mina. Sõprade noored vanemad vaid lahutadid kogu minu lapsepõlve aja. Peaaegu kõikide lapsepõlvesõprade vanemad on lahutatud ja paljudel on isa poolt poolõdesid ja vendi. Ma sain väga hea hariduse, saan kõigega elus hakkama ja mu lapsepõlv oli suurepärane. Ma ei ole kindel, kas seda kõikke oleks mulle pakkunud noored vanemad...
Kahjuks on naisele antud sünnihetkel kaasa tema kogu elujagu munarakke. Rakud vananevad ja lõppevad.1. detsember 2018, 16:25
Eesti poiss, ema mu sündides 401. detsember 2018, 13:03
Tulin ilmale vanemate esimese lapsena, isa vanusest parem ei räägigi (veidi alla 60), ema kohe saamas 40. Sünnitamisega sai hästi hakkama, kuid üsna õudne oli aeg, mil tema oli klimakteeriumis ja mina jube pubekas. Natuke kurb oli väikelapsena, et ta ei jaksanud minuga võidu joosta ega suusatada. Arvutit pole elus puutunud, paljud asjad on arusaamatud ja jäävad selleks. Rohkem tuleks mõelda riskidele, mis kaasnevad lapse kasvamisega ja madala elueaga. Liialt karta ei tohi muidugi, sest õnnetused võivad tabada ka väga noori vanemaid. Ei soovitaks peale 35 kellelgi sünnitamist ette võtta.
to: no kas...1. detsember 2018, 11:56
see naine ei oleks ISE saanud rasestuda, ilma arstide sekkumiseta! Need väikesed lapsed ei ole geneetiliselt tema lapsed. Ja tal on oma bioloogilised lapsed juba ammu täiskasvanud. Esialgu ei sünnita need vanurid ilma välise abita kedagi, kuid kes teab - võibolla kord tuleb aeg, kus naise fertiilne iga ongi tänasest oluliselt pikem, elutingimuste jms. muutumisega, ka eluiga ise pikeneb.
,,,1. detsember 2018, 11:32
issand kus alles ajud, kui n.n. emast vanavanaema vanuses juba ja ise nii nõrguke et pikali maas, mis laps seal kasvab, jeekim kus ajastus elama hakkame.Kõige õigem vanus oli aastakümneid tagasi,kus vanemate vanus varieerus 20-30.ni, reeglina teine ja kolmas laps siis 30 piirides ja veidi üle selle, 70 aastat tagasi küll sünnitati näiteks 3.s laps 10-14 aastat hiljem viimase lapsena, kuid ka siis oli ema juba üle 40, jube raske oli 60 ligi olles saada teismelise eas oleva ajaga hakkama, seda rääkisid ise need emad.Ka nüüd peaks olema sünnituse ajavahemik 25-40,esimene aga mitte hiljem kui 30.
Eile telekast nägin1. detsember 2018, 10:40
Vist vene kanalilt, 62-aastane oli sünnitanud kolmikud, kellest üks suri ja 72-aastane ühe lapse. Indias siis. 72-aastasel polnud isegi sugulasi, kellele laps jätta. Tegelikult päris paha oli vaadata, sest seal naised näevad palju vanemad välja.
to: Tea...1. detsember 2018, 09:59
Need India eakad naised sünnitavad peale tõsist hormoonravi ja kunstlikult viljastatud võõrast munarakust sündivaid lapsi. Miks - vaat sellest ei saa aru! India on täis lapsi, keda oleks neil võimalik lapsendada, samamoodi geneetiliselt võõrad kui need, kelle ise ilmale toovad. Lisaks on seal ka väga levinud surrogaatemade teenus. Oleks veel mõistetav, kui nad oma geneetilist pagasit jätkaksid, kuid see pole see.
Ja milleks ?1. detsember 2018, 09:55
Kaasaegses moraali-vabas Euroopas võid teatavasti endale lapse mitte ainult osta vaid lausa mujalt maailmast tellida kasvõi 70 aastasena.
no1. detsember 2018, 09:49
Piibli naised sünnitasid ka tunduvalt vanematena..
tjahh1. detsember 2018, 09:35
!!!1. detsember 2018, 09:08
Kunagi nõukogude ajal juhtusin lugema mingit kirjutist, kus väidet et kusagil tsaariajal olevat Venemaal mingi 70-ne jst nagu sünnitanud. Aga tol ajal, eriti veel enne mkind, s.o. Stalini aegsetes õpikutes kirjutati, et kõik imeasjad ongi just Venemaal juhtunud. Ja kõik leiutisedki seal tehtud. Nagu aurumootor, deltaplaan, piksevarras, vintpüss, trükipress, akumulaator, raadio, hõõglamp, lennuk, kuumõhupall j.n.e.
1. detsember 2018, 08:57
aga aga aga. kas siis kunagi ei olnud nii, et naised ikka üle saja aasta vanad olid, kui lapsi ilmale tõid. küllap läheb see kunagi sinna aega tagasi.
ja1. detsember 2018, 08:22
indias sünnivad kahepeaga lapsed ja tilliga tõstetakse 100 kg. ja kunagi ei pesta ennast ja pidevalt viibitakse 5-das levelil ja elatakse 150 aastaseks
Tea, et1. detsember 2018, 05:59
Indias sünnitavad ka üle 70 aasta vanused naised.