"Emaks olemine on veider, aga loogiline," arvab Tanja. "Sa pead kõike suutma ja jaksama ning suudad ja jaksadki."Foto: Stanislav Moshkov
Lapsed
4. detsember 2018, 13:51

TANJA: „Mul on hea meel, et sain enne emaks saamist maailma näha ja olla egoistlik.“ (3)

Kuus aastat tagasi rääkis Tanja lapsesaamisest ja sellega seoses tekkinud ärevusest: millal ja kas temast üldse ema saabki. Kiire elu tõttu poleks ta saanud koeragi võtta, saati siis last muretseda.

Nüüd räägib Tanja (35) oma emadusest ja 9-kuusest Teodorist ajakirjas Naerata. "Mul on hea meel, et sain enne emaks saamist maailma näha ja olla egoistlik, mõelda ainult enda peale ja teha kõik, mida süda soovis," ütleb ta intervjuus Kaire-Külli Vaatmannile.

Tanja ema sünnitas vanema tütre 23-aastasena, aga endale samas vanuses tagasi vaadates on Tanja kindel, et siis poleks laps kuidagi pildile sobinud.

"Ma olin ikka igas mõttes rumal. Kindlasti oleks ma saanud hakkama, aga ma olen kindel, et praegu on mul lapsele hoopis rohkem pakkuda kui kahekümneselt." 

"Emaks olemine on veider, aga loogiline," mõtiskleb laulja. "Sa pead kõike suutma ja jaksama ning suudad ja jaksadki."

Veidraks teeb emaksolemise aga tema arvates see, et kõik uued ebaharilikud mõtted, tunded ning hirmud langesid kaela ühe suure hiidlainena ja üleöö, mõne minutiga pärast sünnitust, andmata aega harjuda, kohaneda, mõista.