Uuri apteekrilt, mis leevendaks külmetushaiguste sümptomeid. Foto: Vida Press
Uudised
7. detsember 2018, 12:23

LUGEJA ON HÄMMINGUS: kuhu on kadunud Coldrexi tabletid? (3)

Õhtulehele kirjutas lugeja, kes imestab, et nüüd, mil viirustehooaeg on täies hoos, ei õnnestu tal kuskilt leida Coldrexi tablette. "Kas tõesti defitsiit?" uuris ta Õhtulehelt.

"Coldrexi tabletid on praegu saadaval vähestes apteekides," kinnitas lugeja muret ka Klara Saar, ravimiameti tegevuslubade ja inspektsiooni büroo vaneminspektor. "Coldrexi tablettide müügiloa hoidja esindaja kinnitas, et ravim on hulgimüügist otsa saanud ning tekkinud on tarneraskus."

Tõepoolest, mõnest apteegist siiski veel õnnestuks Coldrexi tablette hankida. Kui sisestada  Apotheka netiapteegi otsingusse Coldrex, mis sisaldab 12 tabletti, siis saame teada, et näiteks Harjumaal saaks tõbine seda soetada viiest apteegist (Rummust, Järve Selverist jm). Tartumaal tuleks ette võtta sõit Nõos asuvasse Apotheka apteeki, sest mujal Tartumaal seda pole. Läänemaal leiaks selle ravimi Kullamaa Haruapteegist. Küll aga pole Coldrexi tablette näiteks Võrumaal või Saaremaal.

Südameapteegi kodulehe andmetel on 12 tabletti sisaldav Coldrex saada vaid kolmes kohas - Miidurannas, Tapal ja Paikusel. Kuid suurem pakend, kus on 24 tabletti, on müügil vaid Tapal.

Millal on taas tabletid igal pool saada, ei oska ravimiamet lubada. "Uue partii saabumise kuupäev ei ole veel teada, kuid tarne on plaanis lähiajal," ütles Klara Saar, kes seniks soovitab kasutada teisi vahendeid. "Apteekides on gripisümptomite raviks alternatiivina saadaval Theraflu kõvakapslid ja lai valik erineva toimeainete sisaldusega suukaudse lahuse pulbreid."

Ka erinevaid Coldrexi pulbreid on vabalt saada.

Klara Saar soovitab ravimi valikul kindlasti apteekriga nõu pidada: "Alati ei pruugi parimaks valikuks osutuda kombinatsioonpreparaat, vaid hoopis mõne konkreetse sümptomi (nt palavik, nohu, köha) jaoks näidustatud ravim."