Isegi arstid ei uskunud, et nii suure kõhuga naine pole rase. (Pilt on illustratiivne).Foto: Vida Press
Keha
7. detsember 2018, 14:02

NAINE ARVAS, ET TA ON PAKSUKS LÄINUD. Tegelikult leiti tema kõhust 26kilone tsüst

Naine kaotas kolmandiku kehakaalust pärast seda, kui tema kõhust eemaldati 26kilone munasarjatsüst. Nii palju kaalub seitse keskmise kaaluga vastsündinut või 7-8aastane laps. 

Kuigi arvukad rasedustestid näitasid negatiivset tulemust, ütlesid arstid Keely Favellile ikka, et ta peab olema rase, kuna tema kõht kasvas aina suuremaks, kirjutab  BBC uskumatust loost.

Keely hakkas kosuma aastal 2014. Ta oli alati olnud pigem priske, kuid nüüd hakkas suureks kasvama tema kõht. Kuid kõht paisus aastate jooksul siiski nii aegalselt, et naine ei arvanud, et midagi oleks viltu – ta mõtles, et võtab lihtsalt juurde.

Keely oli oma partneriga olnud koos 10 aastat ja paar lootis mitu korda, et naine on rase. Aga kodused testid näitasid alati negatiivset tulemust.

Lõpuks oli Keelyl  juba väga piinlik kõigile seletada, et ta polegi lapseootel. Või vastata küsimusele, millal on tähtaeg. „Igaüks, kes mind nägi, võis arvata, et olen üheksandat kuud rase,” meenutab ta.

Ka perearst arvas, et noor naine ootab last, kuid saatis ta möödunud aasta jaanuaris siiski ultrahelisse.

Keely mäletab siiani teda uurinud spetsialisti silmi – tema silmad olid õudusest pärani. Juba tema näost oli näha, et miski on viltu. Kelly kõhust avastati suur munasarjatsüst. Talle öeldi, et ta polegi paks, vaid õigupoolest üsna kõhn.

Muidugi oli suur kõht Keelyt juba ammu väga seganud. Lõpuks oli tal raske isegi trepist käia või autot juhtida. Tal oli ka raske hingata.

Tsüst eemaldati möödunud aasta märtsis. See kaalus 26 kilo. Nii palju kaalub  7-8aastane laps või seitse keskmise kaaluga vastsündinut.

Kui Keelyle selgitati, kui suur oli tsüst ja näidati ka pilte, ei suutnud naine uskuda, et oli nii kaua seda endaga kaasas tassinud.

Naisele jäid pärast operatsiooni suur arm ja kõhule venitusarmid, kuid lapsesaamist see ei sega - ta võib tulevikus emaks saada.

Operatsioon andis naisele tagasi tema tavalise elu. "Ma ei suuda piisavalt oma kirurgi tänada," ütles õnnelik naine.