Vähiravi ajal sai Rain Siemer jõudu loodusest: ta istus tunde mere ääres. Foto: Tiina Kõrtsini
Keha
11. detsember 2018, 00:01

KAUGELEARENENUD VÄHIST PARANENUD MEES: „Korra oli tunne, et äkki laseks kõigel minna. Siis otsustasin, et mina ei anna alla!“ (16)

“Vahel kurdavad inimesed, et elus on raske ja keeruline. Aga päriselt raske on siis, kui su elu on ohus,” teab Rain Siemer (42), kel õnnestus paraneda kaugelearenenud vähist. Haigusest, rasketest hetkedest ja tervenemisest räägib ta uues raamatus, mille pealkiri ütleb kõik - “Elus”. 

Vahel kurdavad inimesed, et elus on raske ja keeruline. Aga päriselt raske on siis, kui su elu on ohus,” teab Rain Siemer (42), kel õnnestus paraneda kaugelearenenud vähist. Haigusest, rasketest hetkedest ja tervenemisest räägib ta uues raamatus, mille pealkiri ütleb kõik - “Elus”. 

Rain Siemer oli haigeks jäädes 29-aastane edukas mees. Tal oli elukaaslane, pooleteiseaastane tütar, uus korter, meeldiv töö kirjastuses ja korralik palk. Raske haigus ei sobitunud kuidagi sellesse toredasse pilti. “Et mu haigus nii kaugele jõudis, olin ka ise süüdi,” tunnistab mees, kes püüdis aina tugevnevaid kõhuvalusid ja kõrvetisi kuni viimase hetkeni eirata. “Ma ei saanud enam süüa korralikult, aga elasin rahulikus tempos edasi. Mul oli ka enne olnud kõrvetisi ja kõhuvalusid. Võtsin mingeid rohtusid, mis algul leevendasid. Arsti juurde läksin viimases hädas. Endale on ju raske tunnistada, et tervisega võib midagi tõsist olla.”

Edasi lugemiseks: