Veejoomine muudab ka naha ilusaks. Foto: Pexels
Hea nõu
11. detsember 2018, 06:00

JOO HOMMIKUL KOHVI ASEMEL VETT! Keha rasvaprotsent väheneb juba kuu ajaga

Vesi on kehale äärmiselt oluline vedelik, aga kui visata kuuks ajaks  menüüst kõik muud joogid üldse välja ja rüübata ainult vett, võib see organismiga lausa imesid teha. Aga ainult siis, kui päevas poolteist kuni kolm liitrit ära juua.

Unusta kuuks ajaks kohv ja tee, rääkimata kõikvõimalikest limonaadidest ja energiajookidest. Kindlasti ei tasu samal ajal pruukida ka alkoholi, kirjutab ajakiri Frontiers in Human Neuroscience. Kogemaks järgnevaid muutusi, pole vaja muuta toitumis- ja liikumisharjumusi, piisab lihtsalt sellest, kui jood 30 päeva ainult vett.

Keskendumisvõime paraneb

Piisavalt vett juues paraneb tuntavalt ajutegevus. Aju vajab toimimiseks peamiselt hapnikku, mille üks tänuväärne allikas on vesi. Koos mõtlemiskiiruse ja keskendumisvõime tõusuga muutud nutikamaks ja suudad erinevates olukordades kiiremini reageerida. Kui jood iga päev piisavalt vett, paraneb kognitiivne võimekus kuni 30 protsenti.

Rasvaprotsent väheneb

Kuu aega vett juues väheneb rasvaprotsent kogu kehas. Algul kehakaal küll vastupidi loodetule tõenäoliselt hoopis kasvab, kuid ära heida meelt. Esialgu hoiab organism vett kinni, sest tõenäoliselt on ta siiani "janus" olnud. Seepärast püüab ta nüüd usinalt vett talletada, et vajadusel saaks varudest võtta. Kui organism harjub vett piisavalt saama, loobub ta varude kogumisest ning koos sellega võid märgata muutusi enesetundes ja kehakaalus.

Samuti aitab piisav vee joomine ennetada igasuguseid isusid ja ülesöömist, sest paljud inimesed ajavad segamini keha veepuuduse ja näljatunde – kui jood piisava koguse vett, märkad peagi, et ei vaja tegelikult nii palju toitu, kui oled seni sisse ahminud.

Joo klaasitäis vett enne iga söögikorda, see aitab vältida liigsöömist.

Ainevahetus kiireneb

Uuringud kinnitavad, et inimestel, kes joovad piisalt vett, töötab seedesüsteem kiiremini ja seda olenemata konkreetse inimese toitumisharjumustest. Joo klaasitäis vett kohe pärast ärkamist – see paneb seedesüsteemi tööle, kiirendades ainevahetust ligi veerandi võrra.

Nahk muutub nooremaks

Vaid vee joomine aeglustab vananemisprotsessi, sest vesi hoiab naha niiskustasakaalu. Nahaprobleemid vähenevad, nahk muutub pehmemaks, klaarimaks ja säravamaks ning kortsud vähenevad. Samuti aitab vesi hoida lihastoonust. 

Immuunsüsteem tugevneb

Samuti aitab vesi tugevdada keha vastupanuvõimet. Piisav kogus vett toetab maksa ja neerude tööd ning just need organid näevad vaeva, et keha toksilistest ainetest ja liigsetest sooladest puhastada. Vesi tasakaalustab keha pH-taset, aitab ennetada neerukivide teket ja hoiab sind paljude teistegi haiguste eest.

Luud-liigesed tugevamaks

Keha piisav veesisaldus hoiab liigesed paremini töös ja luud tugevamana. Samuti paraneb painduvus ja liikumisvõime.