Sisuturundus
11. detsember 2017, 11:23

104 kilogrammi kaotanud mees: mu pere ja sõbrad ei suuda seda uskuda!

40-aastane Margus oli omakaalunumbri üle tõeliselt õnnetu – siis otsustas ta aga asjad käsile võtta ja kaotas vähem kui kaheksa kuuga 104 kilogrammi! Kuidas ta seda tegi?

"Mulle on alati toidu valmistamine ja söömine meeldinud, nii et ülekaal tekkis kiiresti. 25aastaselt avasin ma väikese söögikoha, kus pakuti rasvast, kaloririkast ja ebatervislikku toitu. Palju liha, rasva ja mitte ühtegi köögivilja. Ma olin seal iga päev ning ainus liigutus, mille tegin, oli autost söögikohta või koju minemine," räägib Margus.

Sellisel moel tekkis tal üha suurem probleem ülekaaluga. Ta sõi tohutus koguses rasva, praetud liha ja jõi liitreid magustatud jooke. Lisaks ei käinud ta trennis, elas üksi ning piiras kohtumisi perekonna või sõpradega – just oma välimuse tõttu.

"Mul oli kõrini pidevast juhendamisest. Soovitustest, et ma hakkaksin basseinis käima ja oma toitumist muutma. Ma teadsin, et peaksin, kuid ei suutnud vabaneda sellest sõltuvusest. Just sõltuvusest, sest muul moel ei saa seda kutsuda. Aju oli lihtsalt sõltuvuses rämpstoidust ja nõudis, et seda üha juurde antaks," meenutab Margus.

Kuid halvim oli veel tulemas. Ühel päeval trepist üles minnes väsis ta niivõrd, et libastus ja murdis jalaluu.

"Arst traumapunktis ütles, et kui kaaluksin vähem, poleks ma tõenäoliselt jalga isegi välja väänanud, kuid nii suure koormuse all murdus see mitmest kohast ja vajas keerulist operatsiooni. Lisaks saatis arst mind ka teistele uuringutele, mis näitasid, et kui ma kohe kaalust alla võtma ei hakka, ei oota mind pikk ja õnnelik elu," jutustab Margus elumuutvast vahejuhtumist.

Margus pidi kohe hakkama salenema, tal oli kõrini sellisest elust. Ta ihaldas enda kõrvale kaunist naist, kellega peret luua – aga sellise välimusega ei vaadanud ükski naine tema poole.

"Olen püüdnud mitmel korral oma elustiili muuta, kuid ma ei suutnud end piisavalt distsiplineerida, mistõttu hakkasin otsima selle probleemi lahendamiseks kirurgilist abi," tõdeb mees. "Ma käisin läbi kogu interneti, et leida järele proovitud kliinikumi, kus saaks läbi viia maovähendusoperatsiooni või rasvaimu, kuid see ei osutunudki kõige õigemaks lahenduseks."

Foorumites leidus aga palju negatiivseid arvamusi, näiteks et see on väga valus, vajab pikka taastumist ja mis halvim, ei anna pikaajalisi tulemusi. "Toodi selgelt välja, et vanade harjumuste juurde naasmise korral, milleks oli suure kalorsusega toit ja trenni puudumine, tõuseks kaal taas," lausub Margus. Südames teadis ta, et ei suuda hakata regulaarselt trenni tegema ning täielikult loobuda armastatud rämpstoidust.

"Siis lugesin läbimurdelise meetodi kohta, mis on juba salendanud 14 000 inimest USA-s ning võimaldanud neil saada kaunis välimus ilma dieedi ja trennita. Mul polnud midagi kaotada, pidin seda proovima seda," meenutab Margus. "Ma ei valeta, kui ütlen, et kaal hakkas vähenema juba esimesest kasutuspäevast ja aastajagu hiljem kaalusin ma 104 kilogrammi vähem! Nüüd olen ma kõige õnnelikum mees maailmas. Mul pole terviseprobleeme, ma abiellusin ilusa naisega ja varsti sünnib laps."

See meetod, mis võimaldas Margusel oma kaaluprobleeme lahendada ja on üllatanud inimesi üle maailma, on ka Eesti turul.

Klõpsa siin, kui soovid kaalust alla võtta ilma dieedi ja treeninguteta>>