Foto: Mari Luud
Uudised
13. detsember 2018, 07:21

Valgas, Setomaal ja Põltsamaal ei suudeta leida uusi perearste (1)

Terviseamet määrab tuleval aastal Valga linnas ning Setomaa ja Põltsamaa valdades ümber kolme perearsti nimistu patsiendid, sest korduvatest katsetest hoolimata pole nendele nimistutele õnnestunud leida ei uut perearsti ega ajutist asendajat.

Ümberkaudsete perearstide nimistutesse viiakse üle Setomaa valla perearst doktor Rahusoovi, Põltsamaa valla perearst doktor Lindmäe ja Valga linna perearsti asendaja Luule Tampere patsiendid.

Kokku määrab terviseamet ümberkaudsete perearstide nimistutesse üle 3000 inimese, terviseameti tervishoiuteenuste osakonna juhataja Pille Saare sõnul püütakse nimistute ümber jaotamisel leida patsiendi jaoks parim lahendus. „Suhtleme omavalitsustega ja arvestame nende soovitustega. Samuti tahame ümberkaudsete perearstide lisakoormust võimalikult õiglaselt jagada,“ ütles Pille Saar, kelle sõnade kohaselt jaotab terviseamet Valga linna ning Setomaa ja Põltsamaa valdade patsiendid ümber 1. jaanuariks. Algavast aastast töö lõpetavate perearstide patsiendid ühtegi uut avaldust esitama ei pea, terviseameti määratud perearsti vahetamiseks saab inimene avalduse esitada algaval aastal. „Kindel on see, et ükski inimene perearsti ja arstiabita ei jää,“ ütles Saar.  

Terviseameti ja Eesti riigi jaoks on selline nimistute ümber jagamine esmakordne, sest siiani on ka perearstita nimistutele õnnestunud leida ajutine asendaja.

Hetkel on Eestis ajutine asendaja 31 nimistul,  kus on kokku 38 000 patsienti. Perearst leitakse nimistule terviseameti korraldatud avaliku konkursiga.

Infot selle kohta, millise perearsti nimistusse inimene on määratud, saab terviseameti üldtelefonilt 794 3500 ning tervishoiuteenuste osakonna telefonidelt 7943 571 ja 6509 843. Samuti võib kirjutada e-posti aadressidele [email protected] või [email protected] .