ITk aasta arst Mall Varvas oskab algajatele kolleegidele ka keerulised asjad lihtsalt selgeks teha. Foto: Raigo Pajula
Uudised
14. detsember 2018, 11:49

Ida-Tallinna Keskhaigla aasta arstiks valiti naistearst Mall Varvas

Ida-Tallinna Keskhaiglas (ITK) tunnustati juba neljateistkümnendat korda silmapaistvamaid töötajaid. Aasta arst 2018 tiitli pälvis Naistekliiniku günekoloogiaosakonna juhataja  Mall Varvas.

Mall Varvas töötab naistekliinikus alates 1990. aastast, viimased 24 aastat juhib ta günekoloogiaosakonda. Nende aastate jooksul on osakond arenenud üheks Eesti arvestatavamaks ja suuremaks günekoloogilise kirurgia keskuseks. Malli entusiasmil ja juhtimisel on kasutusele võetud ja pidevalt edasi arendatud mini-invasiivset kirurgiat günekoloogilistel operatsioonidel. „Ma olen väga uhke, et töötan ITK-s, tänan teid kõiki selle võimaluse eest,“ ütles dr Varvas.

Residendid hindavad Mall Varvast kui juhendajat, kes suudab ka esialgu keerulisena näivad ülesanded lihtsalt selgeks teha. Tal jätkub külma närvi, kannatlikkust ja emalikku hoolt algajate kolleegide õpetamisel. Residentide arvates on ta eeskuju, kelle tasemele nii professionaali kui inimesena tahaks kunagi jõuda.

Aasta arstidena märgiti ära ka erakorralise meditsiini arst Natalja Tšepil,  sisekliiniku ravikvaliteedijuht Ene Mäeots, taastusarst Eve Sooba, oftalmoloog Reili Rebane, radioloog Katrin Kõdar ja kardioloog Andres Reinold.

Aasta õendustöötajaks 2018 kuulutati reumatoloogiakeskuse õendusjuht Katti Kõrve ning aasta hooldustöötajaks Urve Lauren õendus- ja hooldusabikliinikust.