"Loomulikult tahame me kõik päästa elusid, aga kiitusest palju sagedamini saavad meile osaks sõim ning kaebused," ütleb erakorralise meditsiini arst Kuido Nõmm.Foto: Sille Annuk / Postimees/ Scanpix
Uudised
9. jaanuar 2019, 11:43

SÜDAMLIK LUGU: patsient tänas arsti elupäästmise eest. ARST: kiitusest palju sagedamini saavad meile osaks sõim ning kaebused (19)

Erakorralise meditsiini arst Kuido Nõmm jagab sotsiaalmeedias südamlikku lugu, kuidas patsient nimetas teda elupäästjaks. Vanem mees tänas arsti karmuse eest, mis aitas tal teha õige otsuse. 

"Viisin täna hommikul last kooli ja minu juurde tuli üks kooli töötaja, vanem mees ning teatas, et ta on ammu tahtnud mind tänada, et mina olen ta elupäästja, " kirjutab Kuido Nõmm oma Facebooki-lehel.

"Mina ei osanud muidugi midagi muud järsku öelda kui küsida, et kuidas nii. "Aga oma karmusega," teatas mees. Mina muidugi jooksin veel rohkem kinni ja maigutasin suud. "Aga vot mul oli infarkt ja ma ei olnud südame sondeerimisega nõus, aga teie teatasite, et kuhugi mujale ma ei lähe, kindlasti peab sondeerima ning nii ma enda sooned ära lasingi parandada," rääkis mees edasi. "Arst peabki karm olema vahel!"

Loomulikult tahame me kõik päästa elusid, aga kiitusest palju sagedamini saavad meile osaks sõim ning kaebused. Tore on kas või vahel harva kuulda, et mitte me ainult ise ei arva, et meist ka kasu on, ning me tegelikult ka elusid päästame. Ning mitte ainult intubeerides, masseerides ning puhudes, vaid ka oma igapäevastes õigetes otsustes, õigel ajal õiges kohas õigeid asju öeldes ning õigeid asju tehes. Isegi kui see vahel esialgu karm võib tunduda.

Ning kindlasti ei ole see "ühe mehe töö" - selleks, et elu sel viisil päästa, näeb vaeva kümneid ja kümneid inimesi. Alates kiirabist, EMOst, radioloogiast, opitoast, angiograafia kabinetist kuni intensiivravi ja tavaosakonna ning taastusravini välja. Selleks, et see inimene saaks lõpuks astuda minu juurde ning mind tänada. Tegelikult on see tänu meile kõigile!