Märt Avandi mängib uutes klippides imeravitsejat.Foto: Kuvatõmmis
Uudised
18. jaanuar 2019, 12:28

VIDEO | Märt Avandi pilab uues tervisekampaanias kahtlasi imeravitsejaid (32)

Uutes Terviseameti ebaravi-teemalistes videoklippides kehastab Märt Avandi imeravitsejat, kes ravib inimesi kummaliste võtetega. Täna alanud kampaania „Tervis pole naljaasi“ rõhutab teaduspõhise tervishoiu eeliseid ja hoiatab ebaraviga seotud ohtude eest.

„Tahame meelde tuletada, et Eesti tervishoid on kvaliteetne ja usaldusväärne ning et tervisemurega tuleb alati pöörduda arsti poole,“ ütles põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpik. Tema sõnul on oluline, et inimesed suudaksid iseseisvalt vahet teha tõenduspõhisel tervishoiul ja ebaravil, sest ebaravi pakutakse sageli väga atraktiivsel ja esmapilgul usaldusväärsel moel. „Ebaravitsejad kasutavad oma toodet või teenust reklaamides sageli segadusse ajavaid termineid, mis tegelikkuses midagi ei tähenda.“    

 Ebaravi all mõistetakse nii ravitoimeta tooteid kui teenuseid. Kuigi ebaravi või selle käigus inimesele pakutav preparaat ei pruugi alati otseselt tervist kahjustada, võib raske tervisemure korral tõenduspõhise tervishoiu hülgamine ja ebaravi eelistamine lõppeda kas väga raske tervisekahjustuse või surmaga.

 Vaata lähemalt www.terviseamet.ee/ebaravi.