Kui on nohu, siis võiks ninaalust nahka hakata juba varakult looduslike õlidega toitma ja niisutama. Foto: Vida Press
Hea nõu
26. november 2021, 06:00

NINA TILGUB? Kergendust leiad nendest vahenditest! (1)

Kui nohu ravida, saad sellest seitsme päevaga lahti, kui jätad ravimata, pead terve nädala kannatama. Selles ütluses on tõetera sees, kuid enesetunde parandamiseks saab tilkuv punanina apteegist siiski abi.
  • Juba alanud nohu mõne päevaga välja ei ravi, kuid olukorda kergendada saab siiski. Samuti pole mõtet oodata, millal pidevalt pühkimist vajav ninaalune täiesti hellaks muutub – nahka võiks juba varakult looduslike õlidega toitma ja niisutama hakata. 

  • Looduslikud õlid, nagu seesamiseemneõli, eukalüptileheõli, piparmündiõli, aaloeleheõli jpt, on paljude nohust ninaalust niisutavate ja toitvate preparaatide aktiivsed koostisosad. Nad moodustavad nahale kaitsekihi ja leevendavad ärritust. Tänu piparmündiõlile on parem hingata ja õhk tundub värskem.

  • Mereveeaerosoolid aitavad eritist ninasõõrmetest välja loputada.

  • Ninatilgad ahendavad ninasiseseid veresooni ja alandavad turset – enne nende preparaatide kasutamist tuleb ilmtingimata nina tühjaks nuusata või loputada. Pärast ninatilkade pihustamist on soovitatav mõnda aega nuuskamisest hoiduda, et ravim saaks mõjuda.

  • Lisaks ninasisestele vahenditele on turse alandamiseks ka suukaudsed tabletid.

  • Nohutilku ei tohi kasutada pikka aega – tuleb täpselt järgida teabelehte. Mitu nädalat kestva nohu korral tuleb pööduda arsti poole. Ka enne nohuravimi ostmist peaks kindlasti apteekriga, vajadusel aga oma perearstiga nõu pidama.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99