Vabatahtlikud annetusi kogumas. Foto: Erlend Štaub
Uudised
22. jaanuar 2019, 17:56

KÜSIMUS VÄHIRAVIFONDILE: „Palju te ise tasku panete?“ (39)

"Palju te ise tasku panete?" See on küsimus, mida vähiravifond "Kingitud elu" aeg- ajalt ikka kuuleb. Sageli laetult suure eelarvamusliku skepsisega, teinekord aga siirast huvist.

"Eile arutlesime ühel Facebooki seinal kaasa noore ajukasvajaga naise ravivõimaluste üle, kui ootamatult tõstis üks kommentaator hoopis küsimuse, kui palju me vähiravifondis annetustest "endale palka maksame", kirjutatakse "Kingitud elu" Facebooki-lehel.

"Vähiravifondi kulud ei ole kunagi olnud mingi saladus. Läbipaistvus on meie tegevuse vundament ning küsimused fondi rahakasutuse kohta alati teretulnud.

Läinud aasta numbrid on veel kokku löömisel, kuid 2017.aasta majandusaasta aruanne on fondi kodulehel kõigile avalik.

Sealt võib lugeda, et vähiravifond kogus 2017.aastal tulusid 1,77 miljonit eurot, meil on üks palgaline töötaja (tegevjuht Katrin Kuusemäe) ning meie tööjõukulud olid 46 000 eurot aastas.

46 000 eurost peaaegu pool läks palgamaksudena (tulumaks, sotsmaks jt) riigile ning järgi jäi pisut üle 2000 euro kuus. See ongi Eesti suurimas heategevusfondis peaaegu kõigega tegeleva inimese netopalk. Nõukogu valis Katrini välja 2017.aastal avaliku konkursi tulemusel 27 kandidaadi seast.

Toivo Tänavsuu on fondi juhatuse liige (mitte nõukogu liige), tegeleb peamiselt teavituse ja seadusest tulenevate ülesannetega ning igakuiselt fondist töötasu ei saa.