Imetamistoas on diivanid, kus emad saavad mugavalt imetada. Foto: Jaana Toomik
Lapsed
23. jaanuar 2019, 13:04

Naistekliinikusse ehitati parkimistrahvide raha eest imetamistuba (1)

Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus valmis parkimistrahvidest kogunenud raha eest imetamistuba, kus vastuvõtuaega ootavad emad saavad privaatselt last toita.

„Seni olime olukorras, kus vastuvõtuaega ootavatele emadele tuli haigla pealt leida privaatne nurgake või ruum, kus nad enda beebit toita saaksid. Nüüd aga saavad emad beebidega muretult imetamistuba kasutada,“ rõõmustas Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku ämmaemandusjuht Vivian Arusaar

Ema-lapse tuba rajati naistekliiniku 0-korrusele registratuuri kõrvale, antakse teada Ida-Tallinna Keskhaigla saadetud pressiteates. Arusaar nentis, et just ruumipuuduse tõttu polnud haiglas pikka aega imetamistuba. Nüüd leiti, et nii suurt registratuuri pole enam vaja, sest suur osa dokumentidest on digitaliseeritud. Registratuur muudeti väiksemaks ja vabale pinnale rajati ema-lapse tuba.

Imetamistuba sisustades peeti silma hubasust. „Meie soov oli, et imetamistuba oleks soe ja hubase atmosfääriga ruum, kus emadel oleks koos lastega mugav olla. Oleme tuppa paigutanud mugava diivani ja tugitooli, loonud võimalused mähkmete vahetamiseks ning mõelnud ka pere suurematele lastele, et nad oma väikese õe või venna imetamise ajal saaksid aega põnevalt sisustada,“ kirjeldas Arusaar.

Eriti hea meel on naistekliinikul selle üle, et toale annavad iseloomu Heiki Ernitsalt kingiks saadud Lotte-teemalised seinapildid ja imearmas Roosi nukk. 

Parkimistrahvid heategevuseks

Imetamisruumi ehitamist rahastas AS Ühisteenused, mis  vastutab ITK territooriumil parkimiskorralduse eest.  Varem on parkimistrahvidest kogunenud raha abil soetatud keskhaigla sünnitusmaja perepalatitesse uued vastsündinute voodid, õendus- ja hooldusabikliinikule lamatisevastased madratsid ning paigaldatud silmapolikliinikusse laste silmaarstide ootealale interaktiivne mängulaud.

„ITK parkla on väga suure liiklustihedusega. Hoiame seal parkimiskorda alati teravdatud tähelepanu all, et valesti parkijad ei takistaks inimeste ligipääsu arstiabile. Parkimistrahve tegemata on seda kõike raske saavutada, kuid meil on hea meel, et kogutud trahviraha läheb haigla külastajate tingimuste parandamiseks,“ ütles AS Ühisteenused juhatuse esimees Hendo Priimägi.