Koeraga on turvaline magada: naised usuvad, et koer ajab nad üles mis tahes hädaolukorras.Foto: Vida Press
Meeled
7. november 2020, 15:00

KOER VÕI MEES? Siin on kaks kindlat põhjust, miks tasub eelista koera! (10)

Kas magada voodis koos lemmikoomaga või mitte, on igaühe isiklik otsus. Kuid tervise seisukohalt võib koos koeraga magamisest olla palju kasu!

Uue uuringu järgi on naistele magamine koos koeraga parim valik – võrreldes sellega, kas magada koos kassi või mehega. Naised, kes osalesid selles uuringus, väitsid, et koerad on parimad voodikaaslased!

Uuringus, mis avaldati ajakirjas Anthrozoos, analüüsiti 962 naise magamisharjumusi, kirjutab portaal BuenaVida. Uuritavad olid 18-69 aastased. 

Mõned naised jagasid oma voodit vähemalt ühe koeraga, mõnel oli voodis üks kass või rohkemgi ja ülejäänud magasid oma partneriga.

Tulemused olid selged: naised eelistasid magada pigem koos koeraga.

Peamise põhjusena toodi välja, et koos koeraga magasid nad paremini välja. Koer häiris öö jooksul vähem kui kass või mees ja seda oli ka järgmisel päeval tunda. Koer ei liiguta end nii palju ega aja naist vahepeal üles!

Uuring tõi välja ka selle, et koerad võtavad kassidest paremini üle oma pererahva harjumused. Näiteks harjuvad koerad inimese  magamaminekuajaga. Kuid see pole ainus põhjus, miks naised eelistavad koeri.

Oluline on ka turvatunne. Naised tunnevad end koos koeraga turvalisemalt kui kassi või mehega magades, kuna nad usuvad, et koerad ajavad nad üles mis tahes hädaolukorras.