Foto: Martin Ahven
Seisukoht
6. veebruar 2019, 17:51

Seisukoht | Kui ökobeebi suureks kasvab (6)

Esimeste vaktsiinivastaste vanemate lapsed hakkavad jõudma mõtlemisvõimelisse ikka, kus nad mõistavad, kuidas nende elu ja tervist ohtu on seatud. Need, kes vastavasse ikka muidugi üldse jõuavad.

Õhtuleht kirjutas möödunud nädalal, kuidas mõned noored tahaksid vanemate soovide kiuste ikkagi ennast vaktsineerida lasta. Minu süda tilkus seda lugedes verd. Vanemate kangekaelne teadmatus saab ühel päeval mõnele sellisele lapsele veel saatuslikuks. Lastel pole meditsiiniliseks enesemääramiseks õigusi. Igast vastuargumendist saavad kloori- ja ökoemmedeks tituleeritud aga hoogu juurde.

Muide, kus on kogu selles loos issid? Kas samasugused peast natuke öko-šmökod või lihtsalt ükskõiksed – lapsed on naise teema, tema midagi toimetab, ei taha süsti teha, no ise teab. Või ikkagi lapse poolel?

Kahju, kui ökoteemas annavad tooni teaduslikust mõtlemisest kauged inimesed, sest õieti on teadlikkus looduslähedasemast ja -säästlikumast eluviisist ju igati teaduslik. Ja selleks ei pea oma last surma mõistma.