Perearst Piret Rospu arvates on Eesti suurimas avalikus vaktsineerimisvastases internetigrupis aktiivseimate postitajate seas suur hulk neid, kelle ärihuvid on seotud libameditsiini või ebaraviga.Foto: Daisy Lappard
Hea nõu
15. veebruar 2019, 12:59

PEREARST ISEHAKANUD RAVITSEJATEST: nad õõnestavad usaldust meditsiini suhtes agressiivsete meetoditega (10)

Isehakanud ravitsejad kasutavad kohati lausa agressiivseid meetodeid, et rünnata tavameditsiini, räägib perearst ja blogija Piret Rospu Maalehes. Selle taga on sageli ärihuvid.

Perearst viskab kriitikanoole isehakanud ravitsejate suunas, kelle sissetulek on otseses sõltuvuses tavameditsiinile vastandumises – nad õõnestavad usaldust meditsiini suhtes kohati lausa agressiivsete meetoditega.

"Käiku läheb suur arsenal meetodeid: väärinfo või otseste valede levitamine, faktide väänamine, hirmutamine, ohvri mängimine või isiklikud rünnakud teisiti arvajate suhtes," on perearst karm.

Tema sõnul on Eesti suurimas avalikus vaktsineerimisvastases internetigrupis aktiivseimate postitajate seas suur hulk neid, kelle ärihuvid on seotud libameditsiini või ebaraviga, lisaks skandaalsetele MMSile ja TRSile ka näiteks probiootikumide ja toidulisandite turustamine, vaktsiinidest puhastamise sessioonid, homöopaatiline vaktsineerimine, kristallide ja vesinikuvee müümine.

Muidugi võib tavainimesele vahel tunduda, et teadlased rääkisid eile üht ja täna risti vastupidist, aga tihti muutuvad arvamused lihtsalt uute andmete lisandumisega.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.