Massaaž aitab unustada hetkeks igapäevamured, koguda jõudu ning puhastada meeled.Foto: Vida Press
Hea nõu
24. veebruar 2019, 09:53

TAASTA RÕÕM JA TERVIS! 5 põhjust, miks turgutada ennast massaažiga (2)

Massaaž on organismile hea mitmel moel – see lõõgastab, paneb unustama argimured ning turgutab tervist. Siin on viis head põhjust, miks tasub ennast massaažiga hellitada. 

1. Hea stressipeletaja 

Kui tunned, et energiat jääb üha vähemaks, ka pärast pikka und ei lähe virgumine lihtsalt ning stress ja ületöötamine on viinud viimasegi rõõmu, tasub minna massaaži. Klassikaline massaaž on iidvana vaimse ja füüsilise tervise turgutaja, aga ennekõike hädade ennetaja ning juba 1-2 korda kuus pinges kehapiirkondade mudimist toob hoopis teise enesetunde, lisab energiat ning toob tagasi elurõõmu.

2. Aitab leevendada pea-, kaela- või seljavalusid

Kui lood on juba kehvasti ehk pea-, kaela- või seljavalud segavad igapäevaelu, saab arsti määratud massaažikuurist sageli abi. Massaaži ei soovitata, kui on mõni südamehaigus, kõrge vererõhk, neerupuudulikkus. Samuti võiks massaažiseansi vahele jätta ägeda viirushaigusega, eriti kui on palavik.

3. Tugevdab immuunsüsteemi, parandab vereringet, ainevahetust ning leevendab unehäireid

 Kui unehäired ei lase enam magada, viirused kipuvad ligi ning kaalunumber kipub kõikuma, saab samuti massaažist abi. Massaaž aitab kehal lõdvestuda, rahuneda, peale massaaži tuleb uni kiiremini ning jääb  ära öisel ajal näksimine.

4. Abi nahaprobleemide korral

Kui nahk on talvel kuiv ja ketendab, võiks valida nahka toitva hoolitsuse; kui nahal on tselluliiti, siis puhastava ja jääkaineid eemaldava hoolitsuse, näiteks mudamähisega massaaži. Massaaž toetab naha tasakaalu nii väliselt kui seespidiselt ning toob kehasse harmoonia tagasi.

5. Mõnus kogemus

Massaaž aitab unustada hetkeks igapäevamured, koguda jõudu ning puhastada meeled.

Allikas: Tallink Spa & Conference Hoteli ilu- ja heaolukeskuse juht Astrid Sõmera