Peale tableti tasub proovida ka muid vahendeid. Foto: Vida Press
Hea nõu
1. jaanuar 2020, 11:00

KODUNE POHMELLIABI: 8 toitu, mis aitavad paremini kui aspiriin (8)

Peavalu, iiveldus, kassiahastus? Kas tuleb tuttav ette? Käid meeleheitlikult külmkapi vahet ja üritad leida ükskõik mida, mis leevendaks halba enesetunnet, olgu see tahke või vedel asi.

Loomulikult on parim viis vältida pohmelli nii, et sa ei joo üldse, aga kui kassiahastus on juba käes, siis võid tõesti ka külmkapist abi leida. Teatud toitudes sisalduvad vitamiinid, mineraalained ja aminohapped aitavad tõesti enesetunnet parandada, kinnitab portaal BuenaVida. Enamik neist ei maksa kuigi palju.

1. Piim

Piim sisaldab rikkalikult kaltsiumit ja leevendab rohkest joomisest tingitud maoärritust. Hea on ka jogurt.

Foto: Vida Press

2. Spargelkapsas

Sparglis sisalduvad aminohapped ja mineraalid leevendavad pohmellinähtusid ja kaitsevad maksa mürkide eest. Arvatakse, et sellel on ka põletikuvastased omadused.

Foto: Vida Press

3. Peekonivõileib

Kui valmistud peoks, mõtled riietele ja soengule, aga võiksid mõelda ka - peekonile! Kui varud külmkappi peekonit, võib järgmisel päeval sellest palju abi olla. Peekonivõileib on klassikaline vahend pohmelli vastu.

Foto: Vida Press

4. Banaan

Alkohol vähendab kehas ka kaaliumisisaldust. Banaan on hea kaaliumiallikas.

5. Tomatimahl

Järgmiseks päevaks sobib hästi Bloody Mary kokteil. Aga ainult siis, kui sealt alkohol ära jätta. Tomat sisaldab teatavasti lükopeeni, mis mõjub organismile kasulikult mitmel moel.

Väga mõistlik on alkoholi mitte peale juua, sest pole mõtet võidelda kehas mürkidega nii, et jood uut mürki peale.

Foto: Vida Press

6. Munad

Mune on ikka peetud hea hommikusöögi osaks. Aga pohmelliga on eriti hea põhjus neid süüa. Muna sisaldab palju B-rühma vitamine. B6-vitamiinil on eriliselt oluline roll taastumisel. Muna sisaldab ka aminohappeid, mis võitlevad tõhusalt toksiinidega.

Foto: Vida Press

7. Tuunikala

Ka tuunikala sisaldab aineid, mis aitavad leevendada pohmelli. Pohmelli korral sobib hästi ka lõhe

8. Apelsinimahl

Tsitrusviljad aitavad hästi taastada keha vedelikutasakaalu. Tänu rohkele C-vitamiini ja fruktoosisaldusele aitab apelsinimahl hästi taastuda.