Kontorimaratoni osalustasud toetavad Tartu Ülikooli Kliinikumi kõnniroboti soetamist.Foto: Erakogu
Liigume
25. veebruar 2019, 12:22

Ainulaadsel kontorimaratonil osalejad toetasid liikumispuudega lapsi suure summaga

Eile, Eesti vabariigi 101. sünniaastapäeva hommikul startis teist aastat järjest tarkvaraarendusfirma Playtech kontoris ainulaadne 42,4 kilomeetrine kontorimaraton, mille osalustasud toetavad Tartu Ülikooli Kliinikumi kõnniroboti soetamist.

„Playtechis on aktiivsed eluviisid suure au sees ja meile meeldib sportlikke väljakutseid siduda heategevusega, kuna ühiskonnale tagasiandmine on meie jaoks väga oluline. Sellest sündiski idee toetada seekordse hullumeelse maratoniga kõnniroboti ostu, aidates sellega inimesi, kelle füüsiline seisund joosta ei võimalda. Minu isiklik suur motivaator kontorimaratoni korraldamiseks on privileeg, et ma saan seda üritust korraldada ja distantsi ka ise läbi joosta. Need patsiendid, kellel on kõnnirobotit vaja, ei saa isegi oma kodu ümber joosta, ent robotteraapia abiga võibolla kunagi saavad,“ ütles kontorimaratoni korraldaja Valdo Kanemägi ja kutsus häid inimesi lisama ka oma pisikest panust kauaoodatud kõnniroboti soetamiseks Tartusse.

Lastefondi tegevjuht Küllike Hein avaldas suurt rõõmu, et niivõrd innovaatiline ja ainulaadne üritus nagu kontorimaraton otsustas teist aastat järjest toetada Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kaudu kliinikumi noori patsiente: “Täname südamest korraldusmeeskonda ja võistlejaid märkimisväärse panuse eest kõnniroboti soetamiseks Lõuna-Eesti piirkonda.“ Hein märkis, et kõnniroboti soetamiseks kogus annetusi ka Kanal 2 heategevuslik saade “Jõulusoojus” ning ligikaudu 500 000 eurot maksva seadme soetamiseks lisab oma panuse juurde ka Tartu Ülikooli Kliinikum. „Puudu oleva summa kokku saamiseks loodame heade annetajate abile, et juba käesoleva aasta lõpus saaksid liikumispuudega lapsed äärmiselt vajalikku abivahendit taastusravis kasutada.”

Kõnniroboti soetamist on võimalik toetada, annetades SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole: EE682200221015828742 märksõnaga KONTORIMARATON.

Kanemägi lubas, et kontorimaraton toimub ka järgmisel aastal ning osalustasudega toetatakse siis jälle Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi, sest ka tema enda laps on olnud abivajajate hulgas, kes on saanud TÜK lastekliinikust abi.