Vähiravifond kogus tänavu valimispidudelt rekordsumma annetusiFoto: Tiit Tamme
Eesti uudised
5. märts 2019, 11:45

REKORDTULEMUS: valimispidudelt kogunes vähihaigete toetuseks 5500 eurot (10)

Vähiravifond Kingitud elu külastas ka sel aastal traditsiooniliselt erakondade valimispidusid, et koguda annetusi vähihaigete raviks. Kokku laekus annetustest üle 5500 euro, mille ees saab üks-kaks inimest ravi kuni kolmeks kuuks.

Tänavused valimised olid vähiravifondile kolmandad, kui valimispidusid väisati. Kokku käidi sel aastal kaheksa erakonna peol. „Neli tundi vurasime mööda linna ringi ja külastasime Elurikkuse Erakonna, Vabaerakonna, Eesti 200, sotside, Isamaa, EKRE, Reformierakonna ja viimaks Keskerakonna üritusi,” rääkis fondi juhataja Toivo Tänavsuu. "Roheliste valimispeol ei käinud me seetõttu, et meil ei õnnestunud nendega õigel hetkel külaskäiku kooskõlastada. See oli pigem meie viga.”

Vähiravifondi juhataja sõnul võeti nende meeskond kõikide erakondade poolt sõbralikult vastu. „Mõnes kohas natuke soojemalt, teises natuke leigemalt – aga see tulenes pigem sellest, et kõik poliitikud ootasid ju eelkõige pingsalt valimistulemusi, mitte võimalust annetada."

„Kokku laekus tänavu üle 5500 euro, mis on meie senine rekordtulemus!” märkis Tänavsuu, kelle sõnul on poliitikud fondi tegevuse suhtes alati toetavad olnud. „Aga sel korral saime poliitikutelt eriti tugeva „mandaadi”. Varasematel valimispidudel ei ole me nii palju annetusi korjanud. Tegime vägeva rekordi!”

Vähiravifond kiitis kõiki parteisid kampaaniapingutuse eest. „Tegime kõikjal üleskutse, et võiks hetkeks poliitilised sõjakirved maha matta, vastandlikud maailmavaated ja seisukohad kõrvale jätta ning kõik, nagu üks mees (või naine), vähihaigeid toetada,” sõnas Tänavsuu. „Poliitikute lahked teod olid ühtaegu õiglased, elurikastavad, tähendusrikkad, terved, pika plaaniga, igavesed kui ka Eesti eest tehtud. Kõik said rõõmsaks!” 

Kogutud 5500 euro eest saab üks-kaks inimest ravi kuni kolmeks kuuks. „Toetame erinevate vähitüüpide ravi. Nii elupikendavat kui ka terveks ravivat,” selgitas Tänavsuu.

Vähiravifondi saab panustada igal ajal

Tänavsuu sõnul panustatakse vähiravifondi tegelikult igal ajal. „Meil käivad aastaringselt kampaaniad. Mullu kogusime üle 2,7 miljoni euro. Selge, et riik ei ole suuteline kõiki abivajajaid aitama. Aitavad selle riigi kodanikud üheskoos. Eesti inimeste annetamine vähiravifondi ei sõltu ainult poliitikutest.”

Tänavsuu sõnul on mitmed Eesti tuntud poliitikud vähiravifondi püsiannetajad. „Mõni üksik neist on vormistanud püsiannetuse, aga paljusid kohtame ikka ja jälle erinevatel üritustel, kus annetusi kogume – meie annetuskastide juures käies on nad saanud püsiannetajateks endalegi märkamatult.”