Signe Kivi on kogenud, et rasketel hetkedel enda üleslöömine on nagu kaitsekilp. Foto: Aldo Luud
Meeled
11. märts 2019, 11:44

SIGNE KIVI: „Musta auku kukud kiiresti, kuid sealt välja ronid aeglaselt.“ (4)

Signe Kivi usub arstiteadusesse ja sellesse, et kui on vaja abi, tuleb seda arstilt küsida – nii kehalise kui vaimse tervise murega. 

„On olnud perioode, kus ilma tabletita ei saa ja olen kogenud ka seda, et õigel ajal võetud ravim aitab edasi,“ räägib kunstnik Signe Kivi ajakirjas Naerata!. „See puudutab nii füüsilist kui vaimset tervist. Lisaks on vaja haavade paranemiseks aega. Mured tulevad järsku, musta auku kukud kiiresti, kuid sealt välja ronid aeglaselt. Aeg parandab haavad – see on tõesti nii.“

Signegi on seda tüüpi naine, kes hambad ristis pikalt raskustele vastu peab.Tal on ka üks tähelepanek: just väga-väga keerulises olukorras püüavad naised välja paista imekenad. Samas, kui inimene on läbinisti õnnelik, võib ta vabalt olla veidi sorakil, pööramata sellele suuremat tähelepanu.

Signe on mõnikord ka uurinud mõnelt tuttavalt, kes on ootamatult õitsele puhkenud, et kas midagi on halvasti ning peaaegu alati on vastus, et jah, on küll. „Kui ma sellest aru sain, tundus see lausa hirmutav. Olen ise seda kogenud, et enese eriline üleslöömine just rasketel hetkedel on justkui kaitsekilp."

Signe Kivi tunnistab, et mõnikord tunneb ta end lausa halvasti sellepärast, et on laisk purgivitamiinide sööja. „Eakaaslased võtavad neid korralikult ja ma katsun ennast ka aeg-ajalt kokku võtta, kuid mõne aja pärast on jälle ununenud," muigab ta.