Üha suurenev täisteratoodete valik aitab võileibu mitte ainult tervislikumaks, vaid ka mitmekesisemaks ja maitsvamaks muuta. Foto: Pexels
Uudised
26. märts 2019, 11:32

UURING: vaid 43% eestimaalasi sööb piisavalt täisteratooteid (8)

Enamus eestimaalastest arvab, et nende menüü ei sisalda piisavalt täisteratooteid või nad ei tea, kas nende toidulaual olevad saiad-leivad-pudrud on täisteratooted või mitte, selgus Fazer Eesti värskest uuringust. 

„Vaid kolmandik uuringus osalenud 500 inimesest kinnitas, et sööb piisavalt täisteratooteid. 43% vastajatest tunnistas, et tema toidus ei ole piisavalt täistera ning veerand vastajatest ei teadnud, kas sööb piisavalt täisteratooteid või mitte,“ ütles Fazer Eesti turundusjuht Riina Eedra.

 Samas tõdes 84% vastanutest, et teadvustab täisteratoodete söömise olulisust ja pea sama palju ehk 81% küsitletutest kinnitas, et täisteratooted kuuluvad nende menüüsse.  Peamise põhjusena toodi välja just asjaolu, et täisteratooted on tervislikud ja maitsvad. 

Tervise Arengu Instituudi ja Eesti Toitumisteaduste Seltsi soovituste kohaselt annab vajaliku päevase täisterakoguse organismile 3-4 viilu täistera rukkileiba, 6 täisterakuklit või 6-8 viilu sepikut, täisterasaia või näkileiba.

„Uuringu kohaselt sööb täisteratooteid mitu korda päevas kõigest 13% inimestest ning veerand vastanutest teeb seda vähemalt kord päevas,“ pole see Eedra sõnul kindlasti piisav. Ta loodab, et üha mitmekesisemaks muutuv tootevalik aitab igapäevaseid võileibu ühel või teisel moel ka põnevamaks muuta, soodustades koos sellega ka inimeste täisteralembust.