Proovi õhukesteks seibideks lasta ja pane siis vajutise alla.....kui mahl välja tilkunud, siis saab hiljem kuivad seibid taburettidena kasutusele võtta
Kasemahl sisaldab vett, glükoosi, ksülitooli, fruktoosi, vitamiine (C, PP), karoteene, taimseid hormoone, saponiine, õunhapet, valku, rauda, fosforit, kaltsiumi, naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, tsinki, vaske, mangaani, räni.
Samuti sisaldab kasemahl antioksüdante, flavonoide nagu kvertsetiin, mis vähendab põletikku ja toetab hormoon insuliini toimet. Kvertsetiini kasutatakse sageli allergiate korral, see tugevdab südame veresooni, alandab kõrget vererõhku ja aitab veepeetust vähendada.
Õhtust. Olen kase mahla eluaeg joonud ei saa aru midagi mida annab või ei anna. Olen isegi säilitanud sadu liitreid igasuguste taaridena jne. Suvel on hea võtta jah jahedast keldrist aga mida mahl annab ei oska muinasjutte uskuda mida annab. Vahtramahl on teine asi, lihtsalt magusam. Igal kase mahlal on eri maitse. Üksaasta tikkasin kase elektri liini alt. Mahlal oli täielik mingisugune alumiiniumi maitse. Isegi kui kask kasvab männi või kuuse kõrval on männi või kuuseokka maite. Isiklikult lora ei usu. Hüvaõhtut.
Kel võimalus on võiks kevadel küll kasemahla juua.Puhtamat jooki annab otsida.Puust läbifiltreerunud vesi on väga puhas ja sisaldab eelpool mainitud aineid pealekauba.
Mahla kättsesaamiseks piisab ka peenikesest puuraugust või isegi murtud oksakesest.Mingist olulisest puu kahjustusest ei saa siin juttugi olla.
Küll aga olen kriitiline pudelivee joojate suhtes.Eriti vee plasttaarasse villitud vee suhtes.
Andres Sats märgib, et tervistavaid või ravivaid omadusi teaduslikult tõestatult ei ole, kuid arvestades, et tegu on biopuhastatud veega ehk see on puust läbi käinud ning ta sisaldab kehale kasulikke suhkruid, mineraale ja aminohappeid, siis kindlasti midagi halba kasemahla joomine ei tee.
Seega võib öelda, et kasemahla võib juua nii vee kui magusjookide asemel ja tunda rõõmu teadmisest, et see on puhas ja värskendav. Küll aga tasuks kriitiliselt suhtuda turundustekstidesse, kus kasemahla toodetele lubatakse imelisi raviomadusi.
Vahtramahl peaks maitsvam - magusam olema, aga seegi on üsna vee-maitsega, kasemahl on vahtrast palju vesisem. Kui möni teadlane selgitaks, on neil mingeid vitamiine vöi mineraale ka piisavalt , kas on mötet üldse juua. Et ta suvel joogiks on ja kääritatakse - see on juba teine suund...
Ostsin bensukast mitu võrku kasehalge ja kakki käsipressi. Tee mis tahad- mahla ei tulnud, küll läks press katki, ma isegi lõhkusin halud peenemaks.
Kas teil on hüdraulilised pressid ja kui on, siis mitmetonnise survega, kas 10T on juba paras?
KOMMENTAARID (21)