Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
7. november 2022, 16:01

Kuus nõksu, kuidas toitumise abil treenimist tõhusamaks muuta

Kui teed trenni, peab kõht olema parasjagu täis. Selle tunde saavutamiseks tuleb aga teada, millised toidud enne trenni ei sobi ning kuidas üldse toitumise abil treenimist tõhusamaks muuta.

 

* Enne trenni tarbi süsivesikuid. Süsivesikutest saad treeninguks tarvilikku energiat, sest süsivesikud lagunevad kiiresti energiaks tarvilikeks suhkruteks, kirjutab portaal Health. Valgud võivad seevastu põhjustada krampe. Parim oleks, kui sööd paar-kolm tundi enne treeningut süsivesikuterikka eine.

* Enne trenni hoidu rasvasest. Rasv aeglustab seedimist, see tähendab ka, et see aeglustab süsivesikutest energia saamiseks tarvlikke ainete teket.

* Arvesta treeningu intensiivsust. Kui treening tõotab tulla intensiivne, söö enne seda paar tundi kergesti seeditav aine. Nii säästad end kõrvetistest ja kõhuvalust.

* Söö pool tundi pärast trenni. Sel ajal suudab keha kõige efektiivsemalt toidu ära kasutada.

* Ära söö liiga palju. Kui teed trenni, ei tähenda see, et võid arutult pitsat sisse ajada - see annab sulle liialt palju energiat ja ei varusta sind ka tarvilike toitainetega. Kui soovid end premeerida, vali söödavat targalt.

* Ära unusta joomist. Et vedelikupuudus ei hakkaks treeningutulemusi mõjutama, joo nii enne trenni, selle ajal kui ka pärast rassimist.