Hea nõu

SÜDAMEARST MARGUS VIIGIMAA: „Arsti juures käib Eesti mees endiselt pigem siis, kui on viimases hädas.“ (29)

LISA KOMMENTAAR

elu nagu filmis4. august 2019, 18:22
Vigane käitumiskontrolli programm tekitas pärakust nädalasw verejooksu. Ise lootsin, et suren veremürgitusse vms aga arsti juurde minek ei tulnud kõne allagi sest see programm põhineb häbitunde jms emotsioonide segamisel. Arsti juurde mitte minek oli osalt ka asjaolus, et mul ei olnud mingit käitumiskontrolli vaja. Nii lastakse päris tapjatel vabalt tegutseda, kui süütuid nii piinatakse. Kõige erdemad mälestused on ikka need kui käpuli pidi õue peale roomama sest valud ei lasknud kahe jala peale häda pealetulekul liikuda.häda asemel tuli alguses ikka maasikamoosi hoopis. Filmitrikk ju
VEEL üks kohustus; Nüüd elust väsinud naine viib oma kuldi - just meeste arsti 10. aprill 2019, 08:36
Laulame KOOS;! KUI naine armastab meest ! Siis kõik töö teeb ära meeste eest ,,tarib puid ja hoolitseb laste eest ;;
Arsti 9. aprill 2019, 18:22
juurde minnaksegi,kui midagi viga on. Need analüüsid,mis üldises kontrollis võetakse ei pruugi midagi näidata. Eks see ellujäämine üks suht õnne mäng on .Meil on arstid nagu luksepad autoremondi töökojas,kes tervise parandamise asemel keeravad vahel selle veel hullemini tuksi,on selliseid juhuseid.
v9. aprill 2019, 18:06
Tark pidi maksma ,et olla terve. See teine läheb siis kui tagajärgi vaja kõrvaldada. Siis need abimehed topivad juba agregaate, mis hoiavad elus. Mulle kirjutati nii palju rohte, et magu ei pidanud vastu. Hiljem sain aru ,et ravisid valet asja ja viga oli hoopis neerus, tembeldati juba südamehaigeks? Et okse ajas mürgi vaälja ja enda kaitsevõime pani aru pähe, et need õnnelikud kes saavad elu lõpuni tablette nagu tavasõõki süüa, need on oma hinge maha müünud ja abi enam kuskilt mujalt oska otsida.Ennetus ja õigele teele suunamine, et olemas on ka midagi sellist, millest kõik on teadlikud,aga..
NO ,,no Hea doktor Viigimaa -- Paar head küsimust just SÜDAME ARSTILE ::9. aprill 2019, 15:44
1:: PALJU kulub Aega ja OOTAMIST -- ET KUNA SÜDAMEUURINGULE JA ÜLDSE VASTUVÕTULE SAAB ? 2. MINA OLEN TEADLIK ,,, --ET AINULT Teatud SEISUNDIS KIIRABI VIIB HAIGLA PÄRIS KIIRESTI ,,, 3. Nooremad südamehaiged-- 30-40 aastased kodanikud ,:: on enamus jäänud koju voodi --ja korduvat väljakutset tegema ,,miks 33.a, südame haige noor inimene jääb koju??? Kiirabi Arst Ütles ! Kui midagi haigega juhtub ,siis Kutsute JÄLLE ?
Jaan9. aprill 2019, 13:48
Lihtsalt võimatu on kardioloogi vastuvõtule saada,on kaks lina Tartu ja Tallinn.
Mul isa9. aprill 2019, 12:12
ei jõudnud arsti järjekorda ära oodata, suri enne ära. Ise polnud ka 12 aastat perearsti juures käinud, kui läksin oli järjekord 3 nädalat, saadeti siis erinevaid vereproove andma, see oli sügisel, samuti jämesoole sõeluuring, see kõik oli sügisel, aga mis tulemused olid, ei tea.
Y empaatia9. aprill 2019, 11:59
Meeste arstilkäik oleneb tema abikaasa suhtumisest ja hoolivusest.
----9. aprill 2019, 11:13
SEE EMO jutt ei ole ka alati vastav,olen kunagi sela näinud küll vaid väga hullus olukorras valudes ratastoolis inimesi, oigavaid ja kõhtu kõveras hoidvaid, lõhutud luudega jneee inimesi,kuid nad kõik ootasid aega alates 6 tundi jne....kas see on normaalne, vaatasin neid tohtreid ja muid valgeid tegelasi, siis neil oli aega küll, liikusid ja rääkisid nagu aegluubis, tekkis tunne et nagu ükskõiksue asutus oleks.
HÄBIIII9. aprill 2019, 11:08
mis jutud,kui ikka perearst kuulab ja ütleb, ei ole tarvis eriarstile minna, teil pole häda midagi,kuigi ei näita alati tavaline kuulamine ja ka kardiogramm miskit, meenutame alles olnud Tanel Talve juhtumit,kus alles mitme rallitamise järel targem arst ütles et ei peab seda koormusega uurima, nii ei ole kõik ühtmoodi. Kuid me kõik ei saa niipaljudele uuringutele kui töhtsamad tegelased, tavakodanikel ei ole kõik siiski saadav, mis valet ajada siin.On juhtumid,kui isegi 4.staadiumi vähk avastatakse alles poole aastase ringlemise tagajärjel,siin õnneks vast ei saadud öelda-kus nii kaua olite.
hm9. aprill 2019, 10:58
uuel valitsusel on plaan, et haigekassa enam haiguspäevi kinni ei maksa, sellisel juhul võib oodata, et hakatakse haigena tööl käima - teadagi, mis tagajärjed sellel on :(
Riho Nahkor9. aprill 2019, 10:57
Tegelikult ei ole see normaalne, et iga natukese ajatagant on ajakirjanduses üksteisest täiesri erinevad aevamused. Üks hetk ütlevad arstid, tulge kontrolli, teine hetk jälle, et ärge tüüdake meid oma probleemidega. Otsustage juba ära ükskord kumb siis sobiv on!
Wes9. aprill 2019, 10:03
Jah, maadlen tervisega juba 3 kuud. Esimesed 2 kuud perearst ei teinud midagi väites, et kõik on korras. Pidevalt sain kommentaariks jälle teie siin. Lõpuks uurisin ise dr.googlilt mis mul võiks siis viga olla. Järjekordne külaskäik arstile nõudes vastavaid analüüse ning mis osutusidki positiivseks... Lõpuks sain AB-ga ravi alustada...on see siis normaalne?
Huvitav9. aprill 2019, 10:00
Võtaks nii 25 meest ja hakkas korraga neile siis südamearstile aegu panema. Inimesed ( ka arstid)on nii üle töötanud, et ei taha mingite probleemidega tegeleda. Voib - olla on kutse nendele meestele, kes on terved, supsti kabinetti, arst ei tõsta silmi arvutist , sups välja. Ja kirjas, patsient läbi vaadatud
Just9. aprill 2019, 09:54
nii see ongi! Olen peagi 60-ks saav mees ning ise seda ka kogenud. Soomes aga lausa reklaamitakse, et 50+ mehed peavad käima regulaarselt "tehnoülevaatusel"...
Kogemus9. aprill 2019, 09:52
Olen kah Soomes 5a elanud ja tööl olnud ning sealse tervishoiuga kokku puutunud ning vahe Eestiga on ikka tuntav. Ma ei tea Eestis ühtegi firmat (juhul kui see ei ole mõne Soome firma filiaal) kus teostatakse regulaarset arstlikku kontrolli. Erandiks võivad olla toitlustusega ja toiduainete valmistamisega tegelevad ettevõtted.
mati9. aprill 2019, 09:51
perearstid kõik raha peal väljas neid ei huvitagi sinu tervis.
Tarmo9. aprill 2019, 09:36
Ei noh, mida ma lähen sinna?? Perearst teeb analüüsid, ütleb et need on kõik korras ja mina longin valudes koju tagasi, sest tema ei saa aru mis mul valutab !!!
Terve9. aprill 2019, 09:20
Alles oli meil teema, et terved inimesed raiskavad arstide aega. Ei julgegi arsti juurde minna, äkki selgub, et oled terve.
Jah9. aprill 2019, 09:17
ja kui lähed arsti juurde et kontrolliks lihtsalt kas kõik korras, siis vaadatakse Sind kui poolearulist et , mis Sa siia ronisid kui midagi häda pole, raiskad kallist aega kohvipauside vahel.
aitab see9. aprill 2019, 09:04
https://www.youtube.com/watch?v=FOxaxcPZpb0
Mar9. aprill 2019, 08:37
Pole küll mees,aga olen oma kõrge vererohuga viimase paari kuu jooksul seitse korda perearsti kuures käinud. Kuid abi pole saanud.
Võib-olla tuleks riigil järele mõelda.9. aprill 2019, 08:26
Kas see perearstisüsteem on ikka väga hea?! Soomes on Työterveyskeskuset. Töökollektiivid kuuluvad kuhugi tervisekeskuse alla. Ja vähemalt kahe aasta tagant tuleb kutse tervisekontolli. Ja firma maksab ka paljud seal käimise kulud, vereproovide võtmise kulud. Sel viisil jõuab ka rohkem inimesi arsti juurde ja tervisel hoitakse silm peal.
Jumba9. aprill 2019, 07:43
Kui südamearstile ei minda enne kui viimses hädas, siis miks ometi nii pikad järjekorrad on?
9. aprill 2019, 07:17
Pole ravikindlustust juba aastaid, kuhu ma ikka lähen.
olen aine oodanud aga abi pole saanud9. aprill 2019, 07:01
Eesti mees on tõesti vilets arsti juures käija,AGA meie arstiabi on nii nässus kui olla saab, oled haige,siis jookse ja oota arstide aegu ja seal ka mingit abi ei saa.
Traktorist9. aprill 2019, 06:05
Kui ajad on 6+ kuud, kes siis jaksab oodata. Meil on kohe vaja.
Vistnii9. aprill 2019, 06:02
Eesti Mees saab lihtsalt aru, et arstid ei ole koht kus kulutada raha.....
põhjus mujal9. aprill 2019, 04:19
Ohh südamearsti juurde saab ikka, raha peab ainult olema. Mis viib eesti mehe hauda? Andke ma vastan: riskikäitumine. Miks üks normaalne mees teeb näiteks lapsi. Selliste seaduspunktide juures, mis avaldab nii tema tervisele kui heaolule ebasoodsat mõju. Miks üks normaalne mees riskib 21 +10 aastat elatisvõlgnevusega.