Foto: PantherMedia/Scanpix
Lapsed
12. aprill 2019, 10:15

Vanavanemate kuritegu: lapselapsed külvatakse üle kingituste ja magusaga (14)

On kirjeldamatult tore, kui lapsel on lisaks emale ja isale ka vanavanemad. Aga mõnikord võivad erinevad kasvatusreeglid ja liigne hellitamine tekitada ka palju probleeme.

„Ma olen oma vanematele lõputult tänulik, et nad on mu laste jaoks olemas, aga kõik ei ole siiski ideaalne. Nad on laste vastu liialt leebed,“ kurdab 38aastane Merit.

„Kodus on meil piiratud aeg arvutis ja telefonis istumiseks ning teleka vaatamiseks, aga vanavanemate juures need piirangud ei kehti. Nii on lapsed ka koju tulles trotsi täis ja pahased, kui neile midagi keelan. Kiidavad, et vanaema ja vanaisa juures on palju parem olla,“ selgitab Merit.

„Lubatakse kauem ärkvel olla, mängida ja mida kõike veel. Kohati see ongi normaalne, aga mingid piirid võiksid olla. Eriti just ekraane puudutava osas,“ leiab Merit.

„Eriti ajab mind marru see premeerimine – iga asja eest komm põske! Igasse päeva kuulub magustoit või maiustus. Kusjuures – ka mu tuttavad on sellega hädas,“ kurdab Merit.

„Vanaisa toob alati poest saiakesi ja annab kojugi kommi kaasa. Vanaema viib jalutama ja jäätist sööma. Kõige selle taustal ei julge iga nädal lapsi vanavanemate juurde saatagi,“ muretseb ema laste tervise pärast.

„Kui ma oma vanematele ütlen, et ärgu lastele magusat niivõrd palju pakkugu, siis nad solvuvad. Vahel tundub, et suisa vihastuvad minu peale. Ega ma ju halva pärast seda piira, aga hetkel tundub küll, et mul on raske sel teemal oma vanematega ühist keelt leida,“ on Merit nõutu.

Kuidas on teie peres reeglite ja piirangutega, kui lapsed on vanavanematel külas?