Foto: PantherMedia/Scanpix
Treenimine
25. mai 2021, 23:21

Kuidas ennetada trennijärgset õgimistungi? (2)

Pärast trenni tühja kõhtu tundes võid endalegi märkamatult süüa rohkem, kui su keha tegelikkuses toitu vajab. Kuidas seda vältida?

Nõu annab spordiblogi Runtastic.

Kulutatud kalorite hulk olgu tasakaalus söödavaga. Sa pead mõtlema, kui palju sa treeningus kaloreid kaotasid ning püüdma sellest rohkem mitte süüa. Eriti hea on, kui suudad pärast trenni süüa midagi, mis ssisaldab kvaliteetseid süsivesikuid, valke ja rasvu. Lisaks on hea nipp võtta söömiseks aega, nii hoidud ülesöömisest.

Püüa mõista, kas oled päriselt näljane. Kui sa täpselt ei tea, alusta vee joomisega - janu aetakse sageli näljaga sassi. Kui klaasist veest ei aita, siis mõtle edasi söömise peale.

Söö regulaarselt. Pärast trenni tabav nälg võib olla ka märk sellest, et sa pole päeva jooksul piisavalt söönud. Kui toitud regulaarselt, püsib su veresuhkur stabiilsena ning ülesöömist ei ole vaja karta. Lisaks jälgi, et iga su toidukord sisaldaks nii valku, rasva kui ka süsivesikuid. Kui need on olemas, püsib kõht täis ja energiat jagub ka.

Ajasta treeningud nutikalt. Kui oled pikemat aega kimpus sellega, et pärast trenni tunned end näljasena, sea trenniaeg mõne põhitoidukorra ette. Siis taastad oma energiavarud õigel ajal ning hoidud õgimisest. Seejuures ei ole vahet, millise päevaosa toidukorra ette treeningu planeerid.