Foto: Envato Elements
Sisuturundus
30. aprill 2019, 16:05

Astu ka sina terve Eestiga vähi vastu!

Tänavu 13. septembril kell 18.00 toimub Rahvusooperis Estonia heategevuslik galakontsert "Terve Eestiga vähi vastu", millele ostetud piletiga toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist ning aitad päästa tuhandeid elusid.

Suurejoonelisel galakontserdil astuvad üles sopran Perrine Madoeuf (Prantsusmaa), metsosopran Annely Peebo (Austria), bariton Jānis Apeinis (Läti), Rahvusooper Estonia ooperi- ja balletisolistid, koor ja sümfooniaorkester, mida juhatab dirigent Risto Joost.

Osaledes heategevuslikul kontserdil aitad ka sina luua vähipatsientidele paremaid võimalusi psühholoogilise ja sotsiaalse toe saamiseks ning toetad vähi ennetustegevust ja varajast avastamist.

Lisaks kontserdile toimub suurürituse raames ka maailma vähideklaratsiooni allkirjastamine ja pidulik õhtusöök Hilton Tallinn Park Hotelli ballisaalis 13. septembril kell 20.30–23.30.

Eesti liitumine maailma vähideklaratsiooniga on vähivastase võitluse jaoks väga oluline samm edasi. Maailma vähideklaratsiooni olulisemateks eesmärkideks on vähiennetuse ja vähiuuringute toetamine ning vähipatsientide ravivõimaluste kaasajastamine. Deklaratsiooniga on liitunud juba 116 riiki, kuid Eesti sellega veel ühinenud ei ole. 13. septembril leiab see ajalooline sündmus aga aset.

Soovijatel on võimalik soetada toetajapilet, mis annab võimaluse osaleda nii heategevuskontserdil kui sellele järgneval pidulikul vastuvõtul, kus allkirjastatakse maailma vähideklaratsioon.

Osaledes suurüritusel toetad vähivastast ennetustegevust. Eestis haigestub aastas ligikaudu 9000 inimest vähki ja ligi pooled neist kahjuks surevad. Kuigi vähk on meie riigis üks peamisi surma põhjuseid, ei ole Eesti riigi tervishoiupoliitikas senini kirjeldatud vähispetsiifilisi eesmärke.

Vähisurmade vähendamiseks on aga oluline, et riiklikul tasandil tegeletaks kõikide vähihaigust puudutavate aspektidega. Eelkõige aga haiguse ennetamise ja varajase avastamisega, mis aitab päästa tuhandeid elusid ning säästa miljoneid eurosid raviraha. 

Osta pilet galakontserdile SIIT ja astu terve Eestiga vähi vastu!

MTÜ Eesti Vähiliit keskendub oma töös ennetustegevusele, tervislike eluviiside populariseerimisele ja haiguste varajasele avastamisele. Olulisel kohal on vähihaigete elukvaliteedi parandamine ja vähktõvega seotud sotsiaalsete probleemide lahendamine.

Loe lähemalt Eesti Vähiliidu kodulehelt www.cancer.ee.