MMS, DMSO Tags: MMSFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
25. aprill 2019, 20:18

Rahvusraamatukogu tühistas MMS-i kasutamist propageeriva ürituse (6)

Rahvusraamatukogus pidi 22. mail toimuma MMS-i kasutamist propageeriv üritus, ent neljapäeva õhtuks tühistas ruumide valdaja kliendi broneeringu. 

Ürituse pealkiri on "MMS kas imerohi või mürk?" ning selle toimumiskohaks on veel märgitud rahvusraamatukogu suur saal. Kuigi pealkirjast võiks järeldada, et seal toimub tervislik arutelu MMS-i kasulikkusest ja kahjulikkusest, viib vestlusõhtut läbi Janika Veski, kes on pikaaegne kloordioksiidil põhineva lahuse propageerija. 

"Tulge kohale ja saage enda vastus sellelt õhtult,sest see õhtu võib päästa paljusid elusid," seisab ürituse kirjelduses.

Pärast ajakirjanike päringut tühistas raamatukogu ürituse. „Saime täna täpsemat infot ürituse sisu kohta ja tühistasime kliendi broneeringu. Põhjuseks on see, et Rahvusraamatukogu loob ja vahendab usaldusväärsetel allikatel põhinevat infot ning antud üritus läheb vastuollu meie väärtustega," vastas rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo. 

Veebruaris keelas terviseamet MMS-i levitamise ning sõnas, et kasutamata toote lahus tuleb viia ohtlike jäätmete kogumispunkti. 

MMS-i all propageeritav naatriumklorit on nahale sattumisel mürgine ja sööbiv aine, millest happelistes tingimustes eraldub kloordioksiid, mida kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning mille tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. Juhul kui suuloputusvahendi A-komponenti ehk 28protsendilise naatriumkloriti lahust müüa kemikaalina peab see kandma korrektset ohumärgistust.