Liibuvad riided pigem näitavad, kui varjavad keha. Foto: Vida Press
Keha
20. mai 2019, 19:00

NAISED KIPUVAD ROHKEM RASVAIMUSSE: põhjus võib peituda selles rõivatrendis

Aina rohkem Suurbritannia naisi laseb teha rasvaimu – võimalik põhjus on soov moodsates liibuvates trenniriietes kaunim välja näha, arvab juhtiv plastikakirurg.

Briti plastikakirurgi Rajiv Groveri hinnagul on Suurbritannias rasvaimuprotseduuride arv tublisti kasvanud, eelmisel aastal 12%, kirjutab BBC. 

Rasvaimuga saab korrigeerida teatud piirkondi, näiteks kõhtu ja reisi, kuid see ei lahenda ülekaaluprobleemi ega pane pidurit kaalutõusule. Pealegi pole rasvaimu tegemine riskivaba, hoiatab plastikakirurg.

Plastikakirurg arvab, et rasvaimuprotseduuride arvu kasvu üheks põhjuseks võib olla pragune rõivatrend, kus rõivad pigem näitavad, kui varjavad keha. Mitmete rõivaesemetega, näiteks liibuvate retuusidega, käiakse nii trennis kui vabal ajal. „Inimesed peaksid teadma, et rasvaimu on invasiivne protseduur, millega kaasnevad riskid,“ rõhutab plastikakirurg.

Ta meenutab näiteks jalgpalluri naist Denise Hendryt, kes suri aastal 2009 ühel paljudest operatsioonidest, kus püüti korrigeerida rasvaimul tekkinud tüsistusi.

Mis nõu ta annab? „Söö tervislikult ja tee trenni, kui soovid ilusat keha,“ soovitab kirurg.