Mees käis kolm korda apteeke röövimas. (Pilt on illustratiivne.)Foto: Vida Press
Uudised
21. mai 2019, 15:37

MEES TEATAS APTEEGIS: „See on rööv!“ Kurjategija püüti kinni tänu apteekrite nutikusele (2)

„See on rööv, anna Medikinet ja Medipam!" hüüdis Jyväskyla mees  apteekrile, kes täitiski päti soovi. See rünnak ei jäänud tal viimaseks.

Aastal 1986 sündinud mees otsustas esimest korda röövida Jyväskylä Voionmaa apteeki veebruaris, kirjutab Iltalehti. Ta läks teenindusleti äärde  ja ütles apteekrile: See on rööv, anna Medikinet ja Medipam!". Mees kordas ähvardust ja naine andiski talle ravimipakid. Ravimite väärtus oli 40 euro ringis. Suurem osa ravimitest saadi mehelt küll hiljem kätte, kuid need polnud müügikõlbulikud.

Kaks päeva hiljem ründas mees Jyväskylä Ülikooli Apteeki. Seal ronis ta üle leti ja teatas apteekritele samuti: See on rööv!" Mees haaras apteegist ravimeid ja lahkus. 14 euro suurune saak saadi hiljem kätte ja polnud osaliselt müügikõlblik.

Kaks nädalat hiljem otsustas mees uuesti Jyväskylä Voionmaa apteeki külastada ja ikka vanaviisi. Ta teatas taas: „See on rööv“ ja läks ruumi, kus hoiti ravimeid. Ta jõudis haarata umbes 20 euro väärtuses ravimeid.

Kuid seekord olid apteekrid nutikad ja panid ukse kinni. Kui politsei mehe sealt kinni võttis, oli ta jõudnud osa ravimeist ära süüa.

Mees tunnistas üles esimese röövi, teist juhtumit pidas ta ise varguseks ja kolmandal korral oli ta oma sõnul apteegis lihtsalt ravimeid söömas.

Kohus mõistis mehe kaheksaks kuuks vangi, peale selle mõisteti temalt välja  1000 eurot kahjutasu ühele naisapteekrile. Mehe tasuda on ka 1700 eurot kohtukulusid.