Foto: PantherMedia/Scanpix
Lapsed
22. mai 2019, 10:14

Masendav vaatepilt: suitsetav noor emme, kelle koni suure kaarega tänavale lendab (14)

„Ebaloomulik on näha vankris imikut sõidutavat noort ema, kes ise innukalt suitsu kimub. See on nii ebaloomulik vaatepilt, et tahaks juurde astuda ja küsida – kas sa enda ja oma lapse tervise peale ei mõtle?!“ kirjutab Õhtulehele 26aastane noor ema.

„Ma olen ise samuti noor ema, mistõttu jälgin ikka ka teisi omasuguseid. Selliseid ebameeldivaid üllatusi kahjuks jagub. Miks peab üks noor ema suitsetama? Tahaks loota, et rasedana suutis ta suitsetamisest ikka hoiduda. Ikka kipub mõte liikuma sinna, mis toimub nende kodus. Kas see ema suitsetab ka seal? Kas ta ei mõtle, et see lõhn jääb suitsetamisest ka beebi külge, kui ema pärast tossutamist oma lapsega tegeleb?! Kurb vaatepilt,“ nendib naine.

„See konkreetne ema suutis mind veelgi enam hämmastada. Pärast oma suitsu tegemist ei otsinud ta prügikasti, vaid heitis koni ilma igasuguse probleemita lihtsalt tänavale. Prügikast jäi kõigest mõni samm temast eemale. Iga ema tahab ju oma lapsele parimat, aga suitsupilv ja tänav täis konisid – see pole ju helge ja ilus tulevik meie lastele. Ma üldse ei taha näpuga näidata ja süüdistada, aga tahaks neid emasid mõtlema panna. Nad äkki ei vaatagi iseennast kõrvalt. Aga ometigi mõjutab see nende lapsi ja ka nende laste tuleviku valikuid,“ lisab muretsev kirjutaja, kes kahtleb endas – äkki oleks ta pidanud sekkuma?!

Kallis lugeja, mida arvad sina? Kas pealtnägija oleks võinud sekkuda?