Diabeetik usub, et koer päästis ta elu.(Pilt on illustratiivne)Foto: Vida Press
Keha
22. mai 2019, 12:40

KOER PISSIS NAISELE ÖÖSEL NÄKKU: see päästis diabeetiku elu (7)

Kangelaskoer Kira võis päästa oma peremehe elu, kuna haistis, et diabeetiku veresuhkru tase on liiga madalale langenud. 

Kuopio naine Sinna ärkas nädal tagasi ebameeldiva üllatuse peale, kirjutab Ilta-Sanomat. Üheksakuune labrador Kira oli talle öösel näkku pissinud. Naine hakkas äratama meest, et linu vahetada, kuid mees ei reageerinud tema sõnadele. Naine mõistis, et diabeetikust abikaasa ei tunne ennast hästi. Lõpuks õnnestus tal mees üles saada.

„Mäletan, kuidas mul käis üles tõustes pea ringi," meenutab juhtunut 20 aastat suhkruhaigust põdenud mees. Ta mõõtis veresuhkrut ja see oli liiga madalale langenud. Liiga madalal  veresuhkur ehk hüpoglükeemia võib halvemal juhul viia koomasse või põhjustada isegi surma. Mees usub, et koer võis päästa ta elu. Mehe seisund ei olnud küll veel kriitiline, aga asi oleks võinud hullemaks minna.

Ka naine usub, et koer tahtis neid pissimisega üles ajada. Enne seda oli koer rahutult magamistoas ringi traavinud, kuigi tavaliselt magab ta rahulikult. Tuppa pole ta varem pissinud. 

Foto: Pexels

Pere arvates on koer ka enne märganud, kui omaniku veresuhkur langeb liiga madalale. Tundub, et Kiral on hüpokoera annet, kuigi ta pole vastavat koolitust saanud. Hüpokoerad on treenitud abistama diabeetikuid: nad haistavad naha ja hingeõhu järgi, kui inimese veresuhkru tase on liiga madal.

Peremees on rõõmus, et võib rahulikult magada. Ta loodab, et kui veresuhkur peaks taas öösel liiga madalale langema, annab äärmisel juhul koer sellest märku.

Kangelaskoera premeeriti kiituse ja maiustustega.